Κουζίνα: Εύκολοι τρόποι για να την καθαρίσετε

PLUS

Κουζίνα: Εύκολοι τρόποι για να την καθαρίσετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαριάννα Μπαλάφα

Κουζίνα: Ο καθαρισμός της είναι απαιτητικός καθώς πρόκειται για το μόνο δωμάτιο στο σπίτι που πρέπει να το καθαρίζουμε καθημερινά.

20.10.2021 | 11:41

Ο καθαρισμός της κουζίνας είναι πολύ απαιτητικός. Συνήθως, είναι το μόνο δωμάτιο που καθαρίζουμε σχολαστικά κάθε μέρα. Καθαρίζουμε τους πάγκους, τα ντουλάπια, τα ράφια, τα συρτάρια, τον φούρνο, το ψυγείο και γενικότερα οποιοδήποτε σημείο υπάρχει μέσα στην κουζίνα. Ωστόσο, η καθημερινή χρήση των απορρυπαντικών με χημικά δεν κάνει καλό στην υγεία μας, υπάρχει τρόπος να καθαρίζουμε την κουζίνα μας αποτελεσματικά και με φυσικό τρόπο απομακρύνοντας τα μικρόβια και μάλιστα, χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε μέσα στα ντουλάπια μας.

1.Φυτικό απορρυπαντικό για λείες επιφάνειες (+ απολυμαντικό)

Αν θέλετε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις λείες επιφάνειες της κουζίνας είτε είναι πλαστικές, είτε κεραμικές, είτε ξύλινες, τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε ένα φυσικό καθαριστικό που θα σας λύσει τα χέρια και θα σας γλιτώσει από επιπλέον έξοδα.

Η συνταγή είναι μία και με υλικά που εύκολα μπορείτε τα βρείτε.
  • φασκόμηλο
  • λεβάντα
  • tea tree
  • ξίδι
  • σαπούνι πράσινο ή βιολογικό
  • νερό
Πώς θα το φτιάξετε:

Από το βράδυ βάλτε σε ένα απλικατέρ νερό και βυθίστε μέσα τα παραπάνω βότανα. Προσέξτε, όχι το ξίδι και το σαπούνι. Αφού αφήσετε τα βότανα περίπου 24 ώρες μέσα στο μπουκάλι του απλικατέρ, αφαιρέστε τα βότανα και προσθέστε 1 κουταλιάς της σούπας ξίδι και 1 κ.τ.σ υγρό πράσινο βιολογικό σαπούνι.

2. Καθάρισμα κουζίνας – Πώς βγαίνουν οι δύσκολοι λεκέδες από τα ντουλάπια

Αν τα ντουλάπια σας έχουν δύσκολους λεκέδες που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε με το παραπάνω απορρυπαντικό, απλά προσθέστε μέσα σε αυτό (για να το κάνετε πιο ενισχυμένο) 1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα και 1 κ.τ.γ. βόρακα.

3. Καθάρισμα κουζίνας για όλες τις επιφάνειες

Για τον φούρνο που σπάνια είναι καθαρός, η λύση είναι η μαγειρική σόδα. Χρειάζεται όμως αρκετή ποσότητα για να δείτε αποτέλεσμα. Ανακατέψτε τη σόδα με νερό, απλώστε τη στην επιφάνεια που θέλετε, και αφήστε να δράσει για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια ψεκάζετε με ξύδι και καθαρίζετε με ένα σφουγγάρι. Αν η βρωμιά είναι επίμονη, ίσως χρειαστεί να το επαναλάβετε πιο συχνά. Επίσης, το λεμόνι με το νερό είναι μια καλή λύση για να γίνει ο φούρνος μικροκυμάτων σας σαν καινούργιος. Ενώ για τα άλατα, πάρτε ένα γκρέιπφρουτ, βάλτε λίγο αλάτι και περάστε τις επιφάνειες που θέλετε.

Exit mobile version