Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ροζ βίντεο Σανέρ: Σκάνδαλο στα Κατεχόμενα – Ο Πεκέρ “από πίσω”
ΚΟΣΜΟΣ

Ροζ βίντεο Σανέρ: Σκάνδαλο στα Κατεχόμενα – Ο Πεκέρ “από πίσω”

Ροζ βίντεο Σανέρ: Τον Ερσάν Σανέρ "έδωσε" ο αρχιμαφιόζος και εχθρός του Ερντογάν, Σεντάτ Πεκέρ

Διαδικασίες παραίτησης του λεγόμενου πρωθυπουργού του ψευδοκράτους δρομολογούνται στα Κατεχόμενα, μετά τη δημοσιοποίηση ροζ βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Ερσάν Σανέρ. Η αρχή στην κρίση, που διέρχεται το κυβερνών κόμμα του ψευδοκράτους με επίκεντρο έναν από τους στενότερους συνεργάτες του λεγόμενου “προέδρου” Ερσίν Τατάρ, έγινε με αναρτήσεις στο twitter του δημοσιογράφου Ερκ Ατζαρέρ, ο οποίος μίλησε για γεγονότα που διαδραματίζονται στα κατεχόμενα και αφορούν πολιτικά πρόσωπα, αλλά δεν έρχονται ποτέ στο φως της δημοσιότητας.

Αμέσως μετά ένας γνωστός επιχειρηματίας στα κατεχόμενα φαίνεται πως εξασφάλισε το βίντεο. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος έχει επανειλημμένα αναφερθεί στον Ταγίπ Ερντογάν και σήμερα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το βίντεο με τον “πρωθυπουργό” Σάνερ, το οποίο δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες το απόγευμα, δημιούργησε σεισμό στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και στο UBP, όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νομικά κωλύματα στη σύνθεση του νέου αποκαλούμενου κυβερνητικού σχήματος και αποδίδουν σ’ αυτά την παραίτηση του Σανέρ.

Ο Ερντογάν θα παρουσίαζε τον Σανέρ ως νέο πρωθυπουργό των κατεχομένων

Πάντως ο Ερσάν Σανέρ σε 10 μέρες επρόκειτο να παρουσιαστεί από τον Ταγίπ Ερντογάν ως νέος πρωθυπουργός των κατεχομένων, μετά την παραίτηση της προηγούμενης “κυβέρνησης”. Για τη διαδοχή του Σανέρ ακούγονται δύο ονόματα, αυτά του Ναζίμ Τσαβούσογλου και του Αλνάλ Εστέλ. Μετά την παραίτηση Σανέρ, οι “υπουργοί” του “κόμματος” θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη ώστε να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα. Στο παρασκήνιο της παραίτησης, σημειώνεται ότι ακόμα και οι πιο κοντινοί άνθρωποι στον Σάνερ τόνισαν ότι η επιμονή του στην “προεδρία” μετά το εν λόγω βίντεο θα τραυματίσει το UBP και θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη ζημιά.

Σήμερα το απόγευμα, οι υπουργοί του UBP θα συγκεντρωθούν και θα καθορίσουν τον οδικό χάρτη ενώ η διαδικασία διεξαγωγής του συνεδρίου, με πολλούς υποψηφίους, συνεχίζεται.

Προς εκλογές οι Τουρκοκύπριοι

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τον σχηματισμό του τρικομματικού συνασπισμού, ο οποίος κατέστη εφικτός μετά από πιέσεις της Άγκυρας για συνεργασία δύο κομμάτων της τουρκοκυπριακής Δεξιάς (Κόμμα Εθνικής Ενότητας, Δημοκρατικό Κόμμα) με το κόμμα των εποίκων (Κόμμα Αναγέννησης), διαλύθηκε η “κυβέρνηση” Σανέρ. Μετά το μποϊκοτάζ των συνεδριάσεων της “βουλής” από “βουλευτές” των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ακολούθησε μποϊκοτάζ και από δυσαρεστημένους βουλευτές των κομμάτων της “συγκυβέρνησης”.

Πλέον, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ καλείται να λάβει αποφάσεις για την πορεία που θα ακολουθήσει, με τα τ/κ μέσα να μεταδίδουν ότι τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε θα δώσει εντολή στα κόμματα να διερευνήσουν το κατά πόσον μπορούν να σχηματίσουν “κυβέρνηση” είτε θα προκηρύξει άμεσα “βουλευτικές” εκλογές.

Υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών στις 6 Φεβρουαρίου τάσσονται και τα δύο μεγάλα κόμματα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, το κυβερνών κόμμα της Δεξιάς, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το κόμμα της Αριστεράς, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

Ωστόσο, το κόμμα της Αριστεράς ζητά την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για προεκλογικές απαγορεύσεις, αφού εκφράζει ανησυχίες ότι η υπό διάλυση “κυβέρνηση” θα προχωρήσει σε παραχώρηση νέων “υπηκοοτήτων” σε Τούρκους πολίτες για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις