Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεπάλ και Ινδία – πλημμύρες: Τουλάχιστον 116 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ και Ινδία – πλημμύρες: Τουλάχιστον 116 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Νεπάλ και Ινδία - πλημμύρες: Οι αριθμοί τόσο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όσο και των αγνοουμένων συνεχίζουν να αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες. 

Περισσότεροι από 116 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ινδία και το Νεπάλ από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έχουν προκληθεί λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τις χώρες για μέρες. Μεγάλος φαίνεται να είναι και ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς δεκάδες είναι οι άνθρωποι εκείνοι που έχουν εξαφανιστεί, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές των δύο χωρών. Οι αριθμοί τόσο των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όσο και των αγνοουμένων συνεχίζουν να αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες.

Στο Ουταράχαντ, στην βόρεια Ινδία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες και ότι 11 αγνοούνται. Στο παράκτιο κρατίδιο της Κεράλα, στη νότια Ινδία, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Πιναράγι Βιτζαγιάν ανακοίνωσε απολογισμό 39 νεκρών. Τουλάχιστον 30 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης σε επτά ξεχωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή Ναϊνιτάλ, που είναι η περισσότερο πληγείσα, έπειτα από μια σειρά από κατολισθήσεις και κατάρρευσης υποδομών που προκλήθηκαν από μεγάλο κατακλυσμό.

Μία οικογένεια θάφτηκε μέσα στο σπίτι της

Συγκλονιστική είναι η είδηση ότι πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας θάφτηκαν μέσα στο σπίτι τους από τις κατολισθήσεις και το χώμα, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Πραντίπ Τζαΐν. Στο Νεπάλ, η Χουμκάλα Πάντεϊ, αξιωματούχος για την διαχείριση των καταστροφών στους κόλπους της κυβέρνησης, δήλωσε: «Στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις της περιόδου μετά τους μουσώνες προκάλεσαν τον θάνατο 31 ανθρώπων σε όλη τη χώρα. Σαράντα τρεις αγνοούνται». «Ακόμη βρέχει σε πολλές περιοχές», πρόσθεσε.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «Ακόμη επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία από τις διάφορες περιοχές. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις