Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Villa Lambeti Κολωνάκι: Αγωγή από τα ανίψια της ηθοποιού εναντίον εταιρείας
ΕΛΛΑΔΑ

Villa Lambeti Κολωνάκι: Αγωγή από τα ανίψια της ηθοποιού εναντίον εταιρείας

Villa Lambeti Κολωνάκι: Το ξενοδοχείο ακόμα δεν έχει ανοίξει

Αγωγή, ύψους 20.000 ευρώ για ψυχική βλάβη και 3.000 για κάθε ημέρα που δεν θα τηρείται το αίτημά τους, κατέθεσαν τα ανίψια της αξέχαστης ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη προς γνωστή εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων. Η αγωγή αφορά «προσβολή προσωπικότητας μέσω οικονομικής εκμετάλλευσης στοιχείων της προσωπικότητας» και η αιτία είναι η ονομασία Villa Lambeti ή Boutique Hotel Lambeti του νεοκλασικού στο Κολωνάκι, έργου του Δανού αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν, το οποίο θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

«Στο σπίτι αυτό έζησε για κάποια χρόνια η Ελλη Λαμπέτη και συνδέθηκε με αυτό. Εξ ου και η προτομή της που τοποθετήθηκε απ’ έξω, το 1998. Το συγκεκριμένο ακίνητο ποτέ δεν ήταν στην ιδιοκτησία της ηθοποιού, ωστόσο έχει ταυτιστεί η ίδια με αυτό. Το 2015 το κτίριο αυτό ξεκίνησε να ανακατασκευάζεται, πουλήθηκε και ενοικιάστηκε από ιδιωτική εταιρεία με σκοπό να λειτουργήσει ως boutique hotel. Μέσα στα υποψήφια ονόματα ήταν το Villa Lambeti ή το Boutique Hotel Lambeti. Τα ανίψια της ηθοποιού και κληρονόμοι του ονόματος, αυτό που ζητούν είναι το όνομα της θείας τους με κανέναν τρόπο να μη χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε εμπορική επιχειρηματική εκμετάλλευση, πόσο μάλλον για ένα ξενοδοχείο με το οποίο η ίδια δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση», ανέφερε ο Θάνος Βάγιος στο «Πρωινό».

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες, όπως υπογράμμισε ο Θάνος Βάγιος, τονίζουν ότι το συγκεκριμένο όνομα ποτέ δεν «κλείδωσε», ήταν -υποστηρίζουν- στα υποψήφια ονόματα για το ξενοδοχείο λόγω της σύνδεσης της Ελλης Λαμπέτη με το ακίνητο.

Σε κάθε περίπτωση, το ξενοδοχείο ακόμα δεν έχει ανοίξει και αναμένεται να κάνει opening αρχές του 2022.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις