Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη όπλα: Εμπορία και επισκευή παράνομων όπλων
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη όπλα: Εμπορία και επισκευή παράνομων όπλων

Κρήτη όπλα: Σε τρία εργαστήρια στα Χανιά βρέθηκαν 31 πολεμικά όπλα, 34 πιστόλια, 13.000 φυσίγγια και 70 γεμιστήρες.

Συναγερμό έχει σημάνει στις αστυνομικές Αρχές της Κρήτης, η «συμμορία των έξι οπλουργών». Πρόκειται για τα βασικά μέλη ενός δικτύου, αγορών, επισκευών, μετατροπών και πωλήσεων πολεμικών όπλων και πιστολιών, τα οποία φέρονται να έχουν διακινήσει άγνωστο αριθμό όπλων καθώς η λειτουργία του δικτύου πάει αρκετά πίσω στο χρόνο. Ήδη συνελήφθησαν επτά άτομα και κατασχέθηκαν 31 πολεμικά όπλα, 34 πιστόλια-περίστροφα, 13.000 σφαίρες, 70 γεμιστήρες και πολλά άλλα. Το μεγάλο ερώτημα, που ζητάει απάντηση είναι, σε ποια χέρια έχει καταλήξει ο βαρύς οπλισμός, που διακινήθηκε και ήδη καταστρώνεται σχέδιο ερευνών και εφόδων προκειμένου να «αφοπλιστούν» οι αγοραστές, πριν τα χρησιμοποιήσουν σε παράνομες ενέργειες.

Ήδη, σε μια γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση, με εμπροσθοφυλακή τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Κρήτης και τη συμμετοχή της Ασφάλειας Χανίων, όπως προαναφέρθηκε, συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, έξι άνδρες και μία γυναίκα. Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, είναι ιδιοκτήτρια «στα χαρτιά» οπλοπωλείου-οπλουργείου στα Χανιά και η συμμετοχή της στην υπόθεση κρίνεται τυπική. Ο σύζυγός της, όμως, απόστρατος κατά πληροφορίες, μαζί με άλλους, κατηγορούνται ότι με «βιτρίνα» αυτό το κατάστημα έστησαν το εγκληματικό δίκτυο μέσω του οποίου πολλά όπλα έχουν περάσει στα χέρια αγνώστων. Στο υπόγειο του καταστήματος αυτού, βρέθηκε, όπως αναφέρεται, ένα παράνομο εργαστήριο όπλων, πλήρως εξοπλισμένο, ενώ σε διαφορετικό δωμάτιο, και πάλι στο υπόγειο, εντοπίστηκε ο οπλισμός.

Ο συντονισμός

Γύρω του, ο 57χρονος, θεωρείται ότι ανέπτυξε το δίκτυο στο οποίο μετείχαν και άλλοι «οπλουργοί», οι οποίοι είχαν διαφορετικές αποστολές, αλλά μέσω του 57χρονου συντονίζονταν και αλληλοσυμπληρώνονταν, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Όπως προαναφέρθηκε, έπαιρναν ό,τι όπλο έβρισκαν, λειτουργικό ή μη λειτουργικό. Φρόντιζαν για την αγορά ανταλλακτικών που χρειάζονταν για τη συναρμολόγηση.Τα παράγγελναν σε χώρες του εξωτερικού. Έφθαναν σε αυτούς με δέματα μέσω λεωφορείων του ΚΤΕΛ, ως ασυνόδευτα και με παρόμοιες αποστολές τα παραλάμβαναν και αυτοί που πλήρωναν. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος είχαν πληροφορίες που παρέπεμπαν στη δράση της εγκληματικής ομάδας, από τον περασμένο Απρίλιο.

Τα παράνομα εργαστήρια

Αστυνομικοί κύκλοι, ανέφεραν ότι οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον οι βασικοί, φέρονται να συνδέονται με τρία παράνομα εργαστήρια οπλισμού που εντόπισαν οι Αρχές, δύο στην πόλη των Χανίων και ένα στην Κίσσαμο. Με τίτλο «κατασχέθηκαν πολεμικά όπλα, πιστόλια, περίστροφα και φυσίγγια», η Αστυνομία προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση για το σοβαρό θέμα, όπου αναφέρονται τα πάρα κάτω:

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Στο πλαίσιο επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και σε διάφορες περιοχές των Χανίων, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εμπορίας όπλων. Συνελήφθησαν εφτά άτομα, μέλη του κυκλώματος και στα τρία πλήρως εξοπλισμένα παράνομα εργαστήρια όπλων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Τριάντα ένα πολεμικά όπλα, 34 πιστόλια και περίστροφα, 13.000 φυσίγγια, 14 κάννες κυνηγετικών όπλων, 45 κορμοί κυνηγετικών όπλων, 4 σιγαστήρες και 70 γεμιστήρες. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις