Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός ΠΑΟΚ: Μάχη γιγάντων
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός ΠΑΟΚ: Μάχη γιγάντων

Ολυμπιακός ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στο Λιμάνι για ένα αμφίρροπο ντέρμπι που θα κρίνει ποιος θα πάρει κεφάλι στο πρωτάθλημα.

Είναι γεγονός πως σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί. Δεν μπορεί κάποιος με βεβαιότητα να πει πως ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ θα είναι ο κυρίαρχος του αγώνα. Βέβαια ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει γιατί εχει καλύτερο και πιο ακριβό έμψυχο υλικό από τον ΠΑΟΚ. Όμως, όπως έχω ξαναπεί, δεν παίζουν μπάλα τα εκατομμύρια. Και στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Και οι δυο ομάδες θα προέρχονται από τα δυνατά παιχνίδια, που έδωσαν την Πέμπτη, στη Γερμανία ο Ολυμπιακός με την Άιντραχτ για το Γιουρόπα Λιγκ και στην Δανία ο ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη σε έναν αγώνα που θα κρίνει την πρώτη θέση στον όμιλο τους για το Κόνφερενς Λιγκ, θα προσπαθήσουν στο μεταξύ τους ματς να τα δώσουν όλα για την νίκη.

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ο γηπεδούχος και περσινός πρωταθλητής Ολυμπιακός, που προηγείται στην βαθμολογία, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με όλα του τα στελέχη ετοιμοπόλεμα. Το καλό με τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει μεγάλο ρόστερ με παίκτες ισάξιους που κάνουν την διαφορά. Σήμερα οι ερυθρόλευκοι είναι αήττητοι με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες βρίσκονται στην πρώτη θέση με 14 βαθμούς έπειτα απο την νικη τους με 2-1 στα Ιωάννινα και την ισοπαλία 4-4 του ΠΑΟΚ με τον Βόλο στην Τούμπα. Όπως άφησε να εννοηθεί ο προπονητής τους Πέδρο Μαρτινς, δεν προτίθεται να κάνει πολλές αλλαγές. Θα χρησιμοποιήσει τους πιο έτοιμους και ξεκούραστους, ώστε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του ντέρμπυ.

Άμυνα και αντεπιθέσεις

Ο φιλοξενούμενος περσινός κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ έχει έρθει στον Πειραιά με ό,τι καλύτερο διαθέτει. Στόχος και σκοπός του Ρουμάνου τεχνικού Ραζβάν Λουτσέσκου είναι να κρατήσει μακρυά απο την εστία της ομάδας του τους επιθετικούς του Ολυμπιακού και φυσικά να κτυπήσει με αντεπιθέσεις πιστεύοντας πως θα βρει ανέτοιμη την άμυνα των ερυθρολεύκων. Ο ΠΑΟΚ, που με 4 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, είναι στη δεύτερη θέση με 13 βαθμούς, είναι αλήθεια πως στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» φέρνει καλά αποτελέσματα. Ο αγώνας θα γίνει μετά την παραμονή της τιμωρίας της μιας αγωνιστικής του Ολυμπιακού χωρίς κόσμο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις