Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μάσκαρα: Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε
PLUS

Μάσκαρα: Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε

Μάσκαρα: Όλες κάνουμε λάθος στο πως τη χρησιμοποιούμε αλλά και πως την επιλέγουμε.

Η μάσκαρα αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος του μακιγιάζ. Ωστόσο, όλες κάνουμε λάθη στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τη μάσκαρα αλλά και στις μάσκαρες που επιλέγουμε για να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά λάθη που έχουν δυσάρεστες συνέπειες τόσο στο πώς φαίνεσαι όσο και στο πώς αισθάνεσαι με το μακιγιάζ σου:

1. Κλείνεις τα μάτια μόλις την εφαρμόσεις

Αν κλείσεις τα μάτια μόλις εφαρμόσεις τη μάσκαρα ρισκάρεις να μουτζουρωθείς. Αν βέβαια δεν μπορείς εκ φύσεως να συγκρατηθείς τότε πρέπει να’σαι πολύ προσεκτική στον τρόπο που θα την εφαρμόζεις. Άλλωστε πολλοί make up artist υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχεις κλειστά τα μάτια -ή σχεδόν κλειστά- όταν βάζεις μάσκαρα. Δοκίμασέ το και δες αν σου ταιριάζει και αν μπορείς να το καταφέρεις!

2. Διάρκεια ζωής

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να αντικαθιστάς τη μάσκαρα σε διάστημα 3-6 μηνών το πολύ γιατί αλλιώς ρισκάρεις να πάθεις μόλυνση!

3. Χρησιμοποιείτε το βουρτσάκι μόνο σε οριζόντια θέση

Αν και είναι γνωστό πως η σωστή κίνηση εφαρμογής είναι το ζιγκ-ζαγκ, οι ειδικοί εξηγούν πως δεν αρκεί. Δοκιμάστε να κρατήσετε το βουρτσάκι κάθετα στις βλεφαρίδες σας και με κινήσεις δεξιά-αριστερά, εφαρμόστε το προϊόν στη ρίζα των πάνω βλεφαρίδων– το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ασύγκριτο! Με τον ίδιο τρόπο, κρατώντας δηλαδή κάθετα το βουρτσάκι, μπορείτε να βάψετε και τις μικροσκοπικές κάτω βλεφαρίδες, αν δεν έχετε την ειδική μάσκαρα στο νεσεσέρ σας.

4. Βάζετε πολύ μάσκαρα στο πινέλο

Μήπως ξοδεύετε περισσότερο χρόνο στο να  χωρίζετε τις βλεφαρίδες σας από ό, τι να βάλετε μάσκαρα; Εδώ είναι μια γρήγορη λύση: Μην βάζετε και βγάζετε το ραβδί της μάσκαρα μέσα και έξω από το μπουκάλι. Αυτό ωθεί τον αέρα μέσα στο σωλήνα, και κάνει τη μάσκαρα να στεγνώνει πιο γρήγορα, προκαλώντας τη συσσώρευση και το ξεφλούδισμα. Αντ ‘αυτού, στρίψτε ελαφρά το ραβδί εμπρός και πίσω ή με κυκλικές κινήσεις για να πάρετε την επιθυμητή ποσότητα του προϊόντος.  Όταν αφαιρείτε τη ράβδο από τη φιάλη, φροντίστε να ξύνεται τυχόν περίσσεια μάσκαρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις