Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ομοίωμα πατάτας Κύπρος: Viral το «Big Potato»
ΚΟΣΜΟΣ

Ομοίωμα πατάτας Κύπρος: Viral το «Big Potato»

Ο κατασκευαστής της «Big Potato» Μάριος Πέτρου ανέφερε στον ALPHA Κύπρου πως «δεν πίστευα ότι θα γινόταν τόση διαφήμιση».

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα… ομοίωμα πατάτας ύψους 4 μέτρων που τοποθετήθηκε στο χωριό Ξυλοφάγου της Κύπρου. Η… τεράστια πατάτα έχει ως στόχο να γίνει σημείο αναφοράς καθώς το χωριό είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στην επαρχία της Αμμοχώστου. Ο κατασκευαστής της «Big Potato» Μάριος Πέτρου ανέφερε στον ALPHA Κύπρου πως «δεν πίστευα ότι θα γινόταν τόση διαφήμιση».

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου Γιώργος Τάσσου σημείωσε πως «θέλαμε να κάνουμε μια attraction, να δώσουμε μια εικόνα διαφορετική και κάναμε αυτή την πατάτα σε ύψος τέσσερα μέτρα και πλάτος ενάμιση μέτρο για να προσελκύει το ενδιαφέρον του έργου για να έρχεται στο χωριό».

Το κόστος του ομοιώματος πατάτας ανέρχεται σε 8.000 ευρώ

Το κόστος του ομοιώματος πατάτας ανέρχεται σε 8.000 ευρώ και μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί. Σε ένα μήνα περιμετρικά θα χτιστούν πέτρες από την περιοχή Πύργος της κοινότητας, ενώ θα δημιουργηθεί κήπος με κοκκινόχωμα. Μελλοντικά θα ανεγερθεί περίπτερο που θα σερβίρει πατάτες ενώ θα φυτευτεί γρασίδι και θα τοποθετηθούν καθίσματα. Σύμφωνα με τον κ. Τάσσου ο χώρος θα ονομάζεται «Πάρκο της Μεγάλης Πατάτας».

«Σκοπός και στόχος του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι να βάλει στον αυτοκινητόδρομο μια πινακίδα με ένδειξη “προς μεγάλη πατάτα” και αυτή την ιδέα την έκλεψα από την Ιρλανδία όταν πήγα εκεί είδα ότι δίπλα από τη θάλασσα έκαναν ένα μεγάλο ψάρι και από εκεί πήρα την ιδέα εκεί έκαναν Big Fish, εμείς να κάνουμε την Big Potato!», σημείωσε ο κ. Τάσσου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επικρίσεις και τα αρνητικά σχόλια που διατυπώνονται για την Μεγάλη Πατάτα, τονίζοντας ότι το θέμα έχει εξελιχθεί σε «σήριαλ» αφότου το ομοίωμα πατάτας έγινε viral. «Ο κόσμος ο σωστός το βλέπει από τη σωστή πλευρά. Εάν ένα αρρωστημένο μυαλό βλέπει κάτι άλλο, αυτό είναι δικό του θέμα», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις