Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 66χρονος αρνητής Σέρρες: Τρεις μέρες στο ψυγείο γιατί οι συγγενείς δεν πίστευαν ότι πέθανε από κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

66χρονος αρνητής Σέρρες: Τρεις μέρες στο ψυγείο γιατί οι συγγενείς δεν πίστευαν ότι πέθανε από κορονοϊό

66χρονος αρνητής Σέρρες: Συγγενείς κρατούσαν στο ψυγείο του νοσοκομείου στις Σέρρες τον νεκρό άνθρωπό τους

Νεκροψία ζήτησαν συγγενείς αρνητή, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο των Σερρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, πρόκειται για έναν 66χρονο από τη Δράμα, ανεμβολίαστο, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, για περίπου μία εβδομάδα, στο νοσοκομείο των Σερρών. Η κατάστασή του ήταν τέτοια, που οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωση και νοσηλεία του στην κλινική ΜΕΘ-covid, όπου και τελικά κατέληξε. Στους συγγενείς δόθηκε πιστοποιητικό θανάτου από κορωνοϊό, αλλά εκείνοι δεν το δέχθηκαν, καθώς δεν πίστεψαν ότι αυτή είναι η αιτία θανάτου, ενώ είχαν στα χέρια τους και το θετικό PCR. Έτσι, άφησαν τον 66χρονο στα ψυγεία του νοσοκομείου για περίπου δύο-τρεις ημέρες, μέχρι να κινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νεκροψίας – νεκροτομής.

Όπως σημειώνει το GRTimes, οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συγγενείς δεν αποδέχονται τον κορωνοϊό ως αιτία θανάτου είναι αρκετές στο νοσοκομείο των Σερρών, αυτή όμως είναι η πρώτη που ζητήθηκε επίμονα και τελικά πραγματοποιήθηκε νεκροτομή. Για τη διαδικασία μάλιστα, η σορός μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία μάλιστα εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια του 66χρονου. Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρξε τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορωνοϊό. Μόνο τότε οι συγγενείς του πείστηκαν και τελικά τον παρέλαβαν και προχώρησαν στην ταφή του.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση κατά την οποία συγγενείς αμφισβητούν ότι αιτία θανάτου είναι ο κορωνοϊός. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις στο νοσοκομείο μας. Αυτή ωστόσο ήταν η πρώτη, κατά την οποία ζητήθηκε νεκροψία-νεκροτομή», μεταφέρει την εμπειρία του στο GRTimes, ο διευθυντής της κλινικής Covid-19 του Νοσοκομείου Σερρών, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις