Οριστικά χωρίς κόσμο το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οριστικά χωρίς κόσμο το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Μια απόφαση που δημιουργεί ένα άνευ προηγουμένου δεδικασμένο

19.10.2021 | 13:12

Χωρίς τους οπαδούς του στο πλευρό του θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την έφεση που κατέθεσαν οι Ερυθρόλευκοι, κόντρα στην απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου της Super League. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή της, αναφέροντας τα εξής: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε να απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της υπ’ αριθ. 143/2021 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1».

Καθίσταται σαφές ότι πρόκειται για μια απόφαση που δημιουργεί ένα άνευ προηγουμένου δεδικασμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόεδρος του πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, είχε τιμωρήσει τον Ολυμπιακό με ποινή μίας αγωνιστικής και 13.000 € πρόστιμο για το άναμμα καπνογόνων από τους οπαδούς των Πειραιωτών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και με πρόσχημα ότι ήταν δις υπότροποι.

Η συγκεκριμένη τιμωρία ήταν τέτοια, που με βάση μια ερμηνεία του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει έφεση. Να σημειωθεί πως ποτέ πριν  δεν είχε υπάρξει τιμωρία έδρας για καπνογόνα.

Ετικέτες
Exit mobile version