Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διόδια στο κέντρο της Αθήνας: Διπλό σοκ για τους οδηγούς;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διόδια στο κέντρο της Αθήνας: Διπλό σοκ για τους οδηγούς;

Διόδια στο κέντρο της Αθήνας: Την επέκταση του Μικρού Δακτυλίου και τη θέσπιση διοδίων για τη διέλευση από το κέντρο της Αθήνας μελετά η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή

Διπλό σοκ έρχεται για τους οδηγούς οι οποίοι κινούνται καθημερινά με τα οχήματα τους στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την επιστροφή του ακόμα πιο αυστηρού Δακτυλίου στην πρωτεύουσα, από την επόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, η Κυβέρνηση εξετάζει την άμεση επέκταση των ορίων του, καθώς και την πληρωμή διοδίων για όσους διέρχονται από το κέντρο της πόλης. Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3.

Κάτι που θα κάνουμε άμεσα είναι να αυξήσουμε τα γεωγραφικά όρια του μικρού Δακτυλίου. Να σας θυμίσω ότι παλιά υπήρχε ένας μικρός Δακτύλιος και ένας μεγάλος Δακτύλιος. Ο μεγάλος Δακτύλιος ήταν κάτι που ποτέ δεν είχε εφαρμοστεί στην ουσία. […] Θα αυξήσουμε τα όρια στον μικρό Δακτύλιο, θα κάνουμε μελέτες ώστε να μη γίνεται απότομα και να μη δημιουργήσει προβλήματα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, ενώ επανέλαβε πως θα μειωθούν κατά 50% οι άδειες για ελεύθερη μετακίνηση εντός του νέου Δακτυλίου.

Υπό συζήτηση τα διόδια για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, ο υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων. “Αυτό είναι σε μια γενικότερη πολιτική που υπάρχει στην ΕΕ, “ο ρυπαίνων πληρώνει”. Είναι μια πολιτική που υπάρχει τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια. Η ΕΕ έχει φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή. Είναι κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι, το οποίο θα συζητήσουμε και θα δούμε, τίποτε δεν αποκλείεται”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις