Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα ρεύματος – θέρμανσης: Πώς διαμορφώνονται τα τελικά ποσά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ρεύματος – θέρμανσης: Πώς διαμορφώνονται τα τελικά ποσά

Επίδομα ρεύματος - θέρμανσης: Αναμένεται να αυξηθούν τα ποσά για τα επιδόματα ρεύματος, θέρμανσης και φυσικού αερίου εξαιτίας των αυξήσεων των τιμών.

Με τον καιρό να έχει αρχίσει να ψυχραίνει, αφήνοντας στο παρελθόν τις ζεστές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, το ζήτημα της θέρμανσης, του φυσικού αερίου και του ρεύματος και οι αυξήσεις στις τιμές τους έχουν αρχίσει να γίνονται πρώτα θέματα συζήτησης. Ταυτόχρονα οι πολίτες προσμένουν τα σωτήρια επιδόματα που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις αυξήσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού MEGA, το επίδομα ρεύματος θα είναι διαφορετικό αναλόγως και το μήνα. Συγκεκριμένα, το κράτος θα επιδοτήσει το Σεπτέμβρη με 9 ευρώ το μήνα, όμως από τον Οκτώβριο μέχρι και το τέλος του έτους το ποσό της επιδότησης θα αυξηθεί στα 18 ευρώ το μήνα.

Η πραγματική μέση αύξηση θα είναι 2 με 3 ευρώ τον μήνα, αντί για 20 ή 50 ευρώ. Οι δικαιούχοι είναι όσοι καταναλώνουν μηνιαία έως 300 κιλοβατώρες. Όσον αφορά τις υψηλότερες καταναλώσεις, από 300 έως 600 κιλοβατώρες δηλαδή, θα υπάρχει έκπτωση από τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Σχετικά με τα κοινωνικά τιμολόγια, η επιδότηση θα είναι 24 ευρώ τον μήνα, το οποίο σημαίνει μηδενική αύξηση στο λογαριασμό, ενώ οι επιδοτήσεις θα φανούν στον επόμενο λογαριασμό.

Φυσικό αέριο

Η έκπτωση στο φυσικό αέριο θα είναι 15% στο κόστος και θα μεταφερθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, το κόστος για να βάλει ένας φορολογούμενος πετρέλαιο 2.000 λίτρων για όλη την χρονιά, ήταν 0,80 ευρώ το λίτρο, φτάνοντας συνολικά τα 1.600 ευρώ. Φέτος το κόστος ανέρχεται σε 2.200 ευρώ, το οποίο σημαίνει ότι αυξήθηκε κατά 600 ευρώ, ενώ το μέσο επίδομα φτάνει τα 300 ευρώ.

Πετρέλαιο Θέρμανσης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις