Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπιλ Κλίντον: Αίσιο τέλος με την υγεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Κλίντον: Αίσιο τέλος με την υγεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

Μπιλ Κλίντον: Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Μπιλ Κλίντον έδειχνε εμφανώς καταβεβλημένος και υποβασταζόμενος από την σύζυγό του.

Εκτός νοσοκομείου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη μετά το εξιτήριο που έλαβε από νοσοκομείο της Νότιας Καλιφόρνιας χθες, μετά από τη θεραπεία του για ουρολογική λοίμωξη. Ο 75χρονος πρώην πρόεδρος έφτασε στην οικία του με ένα μαύρο SUV έχοντα λάβει εξιτήριο νωρίτερα από το Ιατρικό Κέντρο Ιρβάιν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, έχοντας στο πλευρό του, τη σύζυγό του Χίλαρι Κλίντον. Αναμένεται πως θα συνεχίσει τη θεραπεία του, στο σπίτι του.

Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Μπιλ Κλίντον, φορώντας ένα τζιν παντελόνι, ένα μπορντό πουλόβερ και μπλε σακάκι, έδειχνε εμφανώς καταβεβλημένος και υποβασταζόμενος από την σύζυγό του. Μάλιστα, σταμάτησε για να χαιρετίσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τον περίμεναν ενώ έκανε και σήμα στους δημοσιογράφους που περίμεναν, δείχνοντάς τους ότι είναι καλά. «Ο πυρετός και ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων του Μπιλ Κλίντον ομαλοποιούνται και θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για να ολοκληρώσει την πορεία των αντιβιοτικών» δήλωσε ο Δρ. Αλπές Αμίν σε δήλωση που κοινοποίησε στο Twitter ένας εκπρόσωπος του πρώην προέδρου. Σχεδιάζει να συνεχίσει την ανάρρωσή του στο σπίτι του, πρόσθεσαν αξιωματούχοι.

Το πρόβλημα της υγείας του

Ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ, εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη μετά από ουρολοίμωξη που προκλήθηκε από E.coli η οποία εξελίχθηκε σε σήψη, μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση στη λοίμωξη. Οι γιατροί του είπαν ότι μια ουρολοίμωξη εξελίχθηκε σε ουροσήψη. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Μπιλ Κλίντον, με τον πρώην πρόεδρο να τα πηγαίνει καλά. «Τα πάει μια χαρά. Πραγματικά» είπε ο Μπάιντεν ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους, πρόσθεσε: «Ήθελα να δω πως είναι. Είναι καλά. Θα πάρει σύντομα εξιτήριο, όπως καταλαβαίνω. Αν αυτό είναι αύριο ή την επόμενη μέρα, δεν το γνωρίζω».

Ένας βοηθός του πρώην προέδρου, είπε ότι η ουρολογική λοίμωξη του Μπιλ Κλίντον εξαπλώθηκε στην κυκλοφορία του αίματός του, αλλά ποτέ δεν υπέστη σηπτικό σοκ, μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Ο βοηθός συνομιλώντας με δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο είπε ότι ο πρώην πρόεδρος νοσηλευόταν στο τμήμα εντατικής θεραπείας αλλά δεν έλαβε ποτέ περίθαλψη στη ΜΕΘ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις