Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εξεταστική επιτροπή – Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κίνηση αντιπερισπασμού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική επιτροπή – Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κίνηση αντιπερισπασμού

Εξεταστική επιτροπή - Πέτσας: Τι είπε για τον εγκλωβισμό λεωφορείου, τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και την ακρίβεια

Στο ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ο οποίος μιλώντας στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open τόνισε πως πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κίνηση αντιπερισπασμού. Δεν έχει να πει κάτι για την οικονομία και είναι απομονωμένος από προβλήματα κοινωνίας», εκτίμησε. «Για εμένα η καμπάνια “Μένουμε σπίτι” ήταν νόμιμη και σωτήρια! Φυσικά, να γίνει εξεταστική», πρόσθεσε. Σε σχέση με την κακοκαιρία τόνισε πως όπου έχουμε ζημιές η πολιτεία θα είναι δίπλα. Έχει  τη δυνατότητα ο προϋπολογισμός μας, σημείωσε και πρόσθεσε πως προχωρά το θέμα της διαχώρησης αρμοδιοτήτων για έργα, φρεάτια κλπ.

«Να δίνουμε αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία»

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις και τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι τόνισε: «Μην υπερμεγενθύνουμε τέτοιες δηλώσεις. Μακροπρόθεσμα να είμαστε ψύχραιμοι. Να δίνουμε αποφασιστικό μήνυμα στην Τουρκία ότι θα υπερασπιστούμε δικαιώματά μας».

Τι είπε για τον εγκλωβισμό λεωφορείου κάτω από γέφυρα

Σε σχέση με το λεωφορείο στην παραλιακή που εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα σημείωσε: «Μην μπούμε στη λογική ποιος είναι αρμόδιος. Σημασία έχει το έργο του Φαλήρου. Οι καθυστερήσεις από τον ανάδοχο ΕΛΑΚΤΩΡ δεν έχουν σχέση με το κράτος. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, το νερό θα διοχετεύεται στη θάλασσα». «Η διαχείριση των ομβρίων υδάτων έχει μείνει πολύ πίσω. Αναζητάμε επιπλέον λεφτά για έργα σε Κορωπί, Μαρκόπουλο κλπ», συμπλήρωσε τονίζοντας πως χρειάζονται χρήματα και μελέτες.  «Πριν έναν αιώνα πάνω από 700 χείμαρροι και ποτάμια διέσχιζαν την Αττική που τώρα έχουν εξαφανιστεί. Θα επιταχύνουμε τη διευκόλυνση των δήμων για τα έργα υψηλού κινδύνου να προχωρήσουν γρήγορα», τόνισε.

Τι είπε για την ακρίβεια

Σε σχέση με το ζήτημα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας τόνισε: «Θα εξαντλήσουμε όλα περιθώρια.  Υπάρχουν περιθώρια. Θα προσπαθήσουμε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, είμαστε κοντά σε αυτό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις