Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φυτά εσωτερικού χώρου – πότισμα: Το viral κόλπο του Tik Tok
PLUS

Φυτά εσωτερικού χώρου – πότισμα: Το viral κόλπο του Tik Tok

Φυτά εσωτερικού χώρου - πότισμα: Η απλή μέθοδος ονομάζεται «πότισμα από κάτω»

Ένας λάτρης των φυτών και TikToker, αποκάλυψε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ποτίζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου, είναι από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω. Ο 29χρονος γραφίστας Μπραντ Κάννινγκ από τη Μελβούρνη, μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok που δείχνει τον εαυτό του να ποτίζει ένα φυτό σε γλάστρα τοποθετώντας το απευθείας σε ένα μπολ με νερό. Η απλή μέθοδος που ονομάζεται «πότισμα από κάτω», λέγεται ότι ποτίζει τα φυτά πιο ομοιόμορφα και κάνει τις ρίζες πιο δυνατές καθώς μεγαλώνουν προς την υγρασία. Τα φυτά απορροφούν την ακριβή ποσότητα νερού που χρειάζεται χωρίς να βρέχεται το χώμα τους, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι η μέθοδος βοηθά στην πρόληψη των ενοχλητικών σκνιπών και του υπερβολικού ποτίσματος.

Δείτε το βίντεο με τον ιδιαίτερο τρόπο ποτίσματος:

«Πότισμα από κάτνω. Το έχετε ακούσει ποτέ; Είναι όταν παίρνετε τα φυτά σας, τα βυθίζετε στο νερό και τα ποτίζετε από κάτω », είπε ο Μπραντ στο βίντεο. «Ναι, ακούγεται περίεργο, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι. Είναι πολύ απλό – απλά παίρνετε ένα μπολ με νερό και απλά τοποθετείτε το φυτό σας σε αυτό. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν είναι αρκετά ψηλά ώστε να ξεπεράσει την κορυφή του φυτού. Υπάρχουν λοιπόν διάφοροι λόγοι για αυτό. Ορισμένα φυτά δεν αγαπούν το νερό στα φύλλα. Με το πότισμα από κάτω, τα φυτά παίρνουν στην πραγματικότητα μόνο ό,τι χρειάζονται και όλο το νερό απορροφάται και μπαίνει στις εσοχές».

Μάλιστα, ο νεαρός άνδρας πρότεινε να αφήσετε το φυτό σε ένα μπολ με νερό για περίπου 10 λεπτά. Ο Μπραντ – ο οποίος έχει 60 φυτά σε όλο το σπίτι του – είπε ότι δεν ποτίζει όλα τα φυτά του από κάτω γιατί είναι αρκετά χρονοβόρο. «Συνήθως δεν το κάνω αυτό καθώς χρειάζεται λίγος χρόνος για να περάσω όλα τα φυτά μου», είπε. Το βίντεο του από τότε έχει προβληθεί πάνω από 100.000 φορές, με πολλούς να λένε ότι ανυπομονούσαν να δοκιμάσουν αυτή την ιδιαίτερη μέθοδο ποτίσματος στο σπίτι.

@bradcanninghave you tried it before? 🤔🪴 #TikTokPartner #LearnOnTikTok #plantsoftiktok

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις