Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία στο Δήλεσι: Σοκάρει το βίντεο – Οι ληστές χτυπούν τον ηλικιωμένο
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία στο Δήλεσι: Σοκάρει το βίντεο – Οι ληστές χτυπούν τον ηλικιωμένο

Ληστεία στο Δήλεσι: Τις στιγμές τρόμου περιέγραψε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ

Βάρβαροι ληστές, που εισέβαλαν σε σπίτι ηλικιωμένου στο Δήλεσι στις αρχές Οκτωβρίου, τον χτύπησαν, τον πέταξαν στις σκάλες και φεύγοντας τον πάτησαν για να μη μπορέσει να αντιδράσει και να προλάβει να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Τις στιγμές τρόμου, που έζησε τις δραματικές ώρες που εισέβαλαν στο σπίτι του οι τρεις κουκουλοφόροι και μασκοφόροι κακοποιοί, περιέγραψε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, το ίδιο το θύμα, που σημείωσε ότι «ζει κατά τύχη» και το κακό «εχει παραγίνει στην περιοχή», ζητώντας ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος της Τανάγρας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με όσα είπε, ήταν νύχτα, όταν οι κουκουλοφόροι, στοχοποίησαν την κατοικία του και εισέβαλαν από το παράθυρο. Ενώ έψαχναν χωρίς έως εκείνη την ώρα να βρουν κάτι σημαντικό, παρά μόνο λίγα κοσμήματα, ήχησε ο συναγερμός και  από το θόρυβο, ο ίδιος αντελήφθη ότι κάτι συμβαίνει στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Άρχισε να ανεβαίνει την ξύλινη σκάλα που ενώνει το ισόγειο με τον όροφο αυτόν για να διαπιστώσει τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι του.

«Αυτοί», είπε «κατέβαιναν εκείνη τη στιγμή από τη σκάλα, εγώ ανέβαινα. Προσπαθούσαν να φύγουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όταν κατάλαβαν ότι ήμουν εκεί. Ο ένας πέρασε αριστερά μου, άλλος με χτύπησε. Έπεσα κάτω. Ένας με πάτησε για να μην κινηθώ.». Περνώντας κυριολεκτικά ο τρίτος από πάνω του, διέφυγε μαζί με τους συνεργούς του αφήνοντας τον ηλικιωμένο να σφαδάζει από τα χτυπήματα στην ξύλινη σκάλα.

Όπως πρόσθεσε πήγαν επί τόπου αστυνομικοί και συνεργείο της Σήμανσης, πήραν από παντού αποτυπώματα και ιδιαίτερα από τη σκάλα, όπου έγινε και η συμπλοκή, αλλά έως τώρα δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στους δράστες.

Σύλληψη ληστή

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη 30χρονος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό με την απειλή ενός πιστολιού, που απεδείχθη εκ των υστέρων ότι ήταν απομίμηση πραγματικού, ακινητοποιούσε και λήστευε υπαλλήλους ή ιδιοκτήτες Μίνι Μάρκετ. «Η σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 30χρονου ημεδαπού για ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Ανάληψης», ανακοίνωσε η Αστυνομία «και η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Αναλήψεως, οδήγησε στην εξιχνίαση τριών ακόμη περιπτώσεων ληστειών σε καταστήματα ψιλικών.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Ανάληψης και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε χρηματικό ποσό, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, εντός του Οκτωβρίου, προέβη σε δύο ακόμη περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα ληστείας σε καταστήματα ψιλικών στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με την απειλή πιστολιού, από τα οποία αφαίρεσε χρηματικά ποσά». Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα του 30χρονου βρέθηκε κρυμμένο ένα πιστόλι απομίμησης τύπου ρέπλικα, το οποίο χρησιμοποίησε για την τέλεση των ληστειών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις