Διακίνηση κοκαΐνης: Συνελήφθη γυναίκα “ντυμένη” με… θάνατο

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση κοκαΐνης: Συνελήφθη γυναίκα “ντυμένη” με… θάνατο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση κοκαΐνης: Εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες, στα διόδια Μαλγάρων, να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 40χρονο ημεδαπό.

17.10.2021 | 12:58

«Ντύνουν» γυναίκες με… κιλά ηρωίνη, τα οποία ράβουν στις φόδρες των ενδυμάτων τους,  προκειμένου να μεταφέρουν, χωρίς να κινούν ιδιαίτερες υποψίες στην Αστυνομία, σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη! Σε περίπτωση εντοπισμού τους, είτε μέσω πληροφοριών είτε από την παρατήρηση του δύσκολου βαδίσματος των γυναικών, οι εγκέφαλοι του κυκλώματος, χάνουν μεν την αξία των ναρκωτικών, αλλά αμέσως ψάχνουν να βρουν άλλη γυναίκα, πρόθυμη έναντι αμοιβής, για ανάλογη μεταφορά!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όλα αυτά προκύπτουν από τη νέα, πανομοιότυπη με προηγούμενη- αρχές του έτους- σύλληψη γυναίκας, σημαντικού, κατά την Αστυνομία,  στελέχους ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης – αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας. Στη σύλληψη προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα, που διενήργησαν. Πρόκειται για 46χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, η προαναφερόμενη εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες, στα διόδια Μαλγάρων, να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 40χρονο ημεδαπό. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα, εσωτερικά του ρουχισμού της, 9 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 4 κιλών και 212 γραμμαρίων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 46χρονη παρέλαβε την προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικών από την Αθήνα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στη Θεσσαλονίκη.

H υπόθεση της 6ης Φεβρουαρίου

Στις 6 Φεβρουαρίου, η ίδια ομάδα αστυνομικών, είχε προχωρήσει στη σύλληψη άλλης γυναίκας, ντυμένης πανομοιότυπα με «λευκό θάνατο» και αφού είχε κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Και πάλι η Αστυνομία έφερε, τότε, τη συλληφθείσα ως μέλος,  ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια. Ήταν μία 23χρονη Ρομά, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

«Ειδικότερα»,  είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, «στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, η προαναφερόμενη εντοπίστηκε απογευματινές ώρες ,  κατά την αποβίβαση της από συρμό τρένου στον σταθμό Θεσσαλονίκης και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εσωτερικά του ρουχισμού της και κατασχέθηκαν:

Έξι δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 2 κιλών και 963 γραμμαρίων.

Οι οργανωτές της μεταφοράς, είχαν δέσει με σελοφάν τα δέματα στην κοιλιακή της χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  τότε, η 23χρονη, λειτουργώντας ως μέλος του κυκλώματος, είχε αναλάβει τον ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων ηρωίνης από την Αθήνα, τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους στη Θεσσαλονίκη.

Exit mobile version