Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 8χρονη Ρόδος βιασμός: Τι λέει η πρόεδρος του ιδρύματος που φιλοξενείται το παιδί
ΕΛΛΑΔΑ

8χρονη Ρόδος βιασμός: Τι λέει η πρόεδρος του ιδρύματος που φιλοξενείται το παιδί

8χρονη Ρόδος βιασμός: Στα χέρια των ειδικών βρίσκεται η περίπτωση της 8χρονης

Στα χέρια των ειδικών γιατρών, των παιδοψυχολόγων, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου που εποπτεύει την όλη υπόθεση, βρίσκεται η περίπτωση της 8χρονης. “Το παιδί φιλοξενείται από την Τρίτη το απόγευμα στο παράρτημα παιδικής προστασίας σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη η οποία αναφέρει ότι αφαιρείται προσωρινά επιμέλεια της ανήλικης δύο γονείς. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να γίνει εισαγωγή προκειμένου να υποβληθεί σε όλες εξετάσεις για τα μεταδιδόμενα νοσήματα και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού. Στη συνέχεια έρθει στην δομή μας την ανήλικη την είδα για 5 λεπτά χθες”, δήλωσε μιλώντας στο MEGA η Μαρία Κορακάκη, πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ρόδου, όπου φιλοξενείται η 8χρονη που βιάστηκε. Σύμφωνα με την ίδια, η κοινωνική υπηρεσία μετέφερε την ανήλικη στην δομή.

Όσον αφορά με την αφαίρεση της επιμέλειας της 8χρονης και από τους δύο γονείς, η κυρία Κορακάκη τόνισε ότι “ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα σε ξέρει και έχει περίπτωση να διατάξει μέτρα για την σωματική ψυχική υγεία ενός παιδιού υπάρχει βάση και να κρίνει και να εκδώσει την διάταξη αυτή”. “Μιλάμε για πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά ένα ανήλικο παιδί που σημαίνει πρέπει να προσεγγίζουμε την υπόθεση αυτή με πολύ μεγάλη προσοχή. Η κοινωνική υπηρεσία και ψυχολογικά και χειριστούν την κατάσταση. Μιλάμε για ένα παιδί οχτώ ετών που βρέθηκε σε ένα άγνωστο περιβάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί” πρόσθεσε. Όπως εξήγησε η κυρία Κορακάκη από τη στιγμή που υπάρχει αφαίρεση επιμέλειας από τους δύο γονείς, δεν έχει δικαίωμα επικοινωνίας με το παιδί κανένας συγγενής. με κάνεναν το παιδί.

woman facing on body of water during sunset

8χρονη Ρόδος: Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία που έγινε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, σύμφωνα με την οποία το 8χρονο κορίτσι είχε υποστεί κακοποίηση. Η καταγγελία προκάλεσε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών και κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη διερεύνησή της και στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση που σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι εντοπίστηκαν ευρήματα στο 8χρονο παιδί που δεν συνάδουν με την ηλικία της. Ωστόσο από την ιατροδικαστική έκθεση δε δύνατο να υπάρξει ξεκάθαρο αποτέλεσμα για αυτό και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 8χρονη θα υποβληθεί και σε άλλες εξετάσεις από τον ιατροδικαστή προκειμένου να έχουμε πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα αναφορικά με το τι τελικά έχει συμβεί στην ανήλικη. Για τους ίδιους λόγους το κορίτσι πρόκειται να εξεταστεί και από γυναικολόγο μετά από παραγγελία της Εισαγγελικού λειτουργού.

Τα πορίσματα που θα προκύψουν από τους δύο γιατρούς καθώς και η έκθεση που θα συνταχθεί από την παιδοψυχολόγο που έχει εξετάσει και έχει μιλήσει με την 8χρονη, θεωρούνται σημαντικά και καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ανωμοτί κατάθεση έδωσε ο παππούς

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις των ατόμων του περιβάλλοντος της μικρής και στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν και κατέθεσαν, η γιαγιά της 8χρονης αλλά και ο παππούς της, για τον οποίο μάλιστα η κατάθεση που κλήθηκε να δώσει ήταν ανωμοτί. Ο παππούς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει εξηγήσει στους αστυνομικούς τον τρόπο με τον οποίο φρόντιζε τα εγγόνια του όλα αυτά τα χρόνια, καθώς μαζί του μεγάλωσαν και να επεσήμανε ότι ουδέποτε θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι που θα τα έβλαπτε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκύπτει ότι ο παππούς ήταν ο “αυστηρός” της οικογένειας και από τις καταθέσεις που έδωσαν τα δύο αδέλφια της 8χρονης, αλλά και αυτός που τα στήριξε και τα φρόντισε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

woman walking on grass field

Αρνείται ο σύντροφος της μητέρας

Κατάθεση στην αστυνομία έχει δώσει και σύντροφος της μητέρας της 8χρονης, ο οποίος μιλώντας στο Star και στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.
Ο σύντροφος της μητέρας είπε στην εκπομπή πως έμαθε γι’ αυτό που συνέβη στην 8χρονη πριν από μια εβδομάδα και ότι ανησύχησε. “Έχει καμία εβδομάδα που το έμαθα για το παιδί ότι πονάει από κάτω, ανησύχησα και είπα στην κοπέλα μου να πάμε στο γιατρό. Εγώ, παιδιά, ήρθα τώρα 14 Αυγούστου, εγώ ανησυχώ για το παιδί τώρα που είναι στον γιατρό, φοβάμαι, μακάρι να είναι όλα καλά. Κατηγόρησαν κι εμένα. Όλα είναι ψέματα. Εγώ δεν πρόκειται να ακουμπήσω κανένα παιδί. Κι αν δω να πειράζει κάποιος μεγάλος ένα παιδάκι, θα γίνει χαμός…”, είπε ο σύντροφος της μητέρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις