28χρονος κορονοϊός – Κομοτηνή: Ένας ακόμα νέος πέθανε – Η έκκληση της Γκάγκα

ΕΛΛΑΔΑ

28χρονος κορονοϊός – Κομοτηνή: Ένας ακόμα νέος πέθανε – Η έκκληση της Γκάγκα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

28χρονος κορονοϊός - Κομοτηνή: Μέσα σε μία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τρεις νέοι κάτω των 30

17.10.2021 | 18:42

Με ανακοίνωσή της στα social media η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κάνει έκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν. Συγκεκριμένα, με αφορμή τον θάνατο από κορονοϊό ενός 28χρονου στην Κομοτηνή, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος κάλεσε τους πολίτες να μιλήσουν με γιατρούς και να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι κάτω των 30 που δεν το είχαν κάνει.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μίνας Γκάγκα

“Πριν από λίγο χάσαμε 28χρονο από κορονοϊό στη Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα. Ήταν όλοι ανεμβολίαστοι. Κάνω έκκληση, σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε και προσέχετε! Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες. Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας. Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας”, έγραψε στο Facebook η Μίνα Γκάγκα.

35% οξυγόνο είχε στο αίμα του ο 28χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, με έντονη δύσπνοια διημέρου, συνεπεία του πολύ χαμηλού οξυγόνου στο αίμα του, σε επίπεδα του 35%, εξ αιτίας της μόλυνσής του από τον κορωνοϊό Covid-19, εισήχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής χθες το μεσημέρι ο ανεμβολίαστος 28χρονος κάτοικος οικισμού του Δήμου Κομοτηνής, που τελικά έχασε τη ζωή του.

Επί δύο ώρες του έκαναν ΚΑΡΠΑ

Οι γιατροί επί τουλάχιστον δύο ώρες έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, και προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), ενώ σε ετοιμότητα ήταν ασθενοφόρο για τη διακομιδή του σε ΜΕΘ Covid του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο η κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει απεδείχθη μη αναστρέψιμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας ήταν και παχύσαρκος.

Με πληροφορίες από: inkomotini.news
Exit mobile version