Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παιδιά με καρκίνο: Η οικογένεια Μπεργκ που συγκλονισε τις ΗΠΑ χαμογελάει ξανά
ΚΟΣΜΟΣ

Παιδιά με καρκίνο: Η οικογένεια Μπεργκ που συγκλονισε τις ΗΠΑ χαμογελάει ξανά

Παιδιά με καρκίνο: Η φωτογραφία γροθιά στο στομάχι που έγινε viral

Η οικογένεια Μπεργκ η ιστορία της οποίας είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ το 2019, έχει κάθε λόγο να χαμογελάει ξανά καθώς μετά από σχεδόν τρία χρόνια που ο μικρός γιος της οικογένειας ο Μπέκετ έδινε τη μάχη με τον καρκίνο, κάνοντας χημειοθεραπείες πλέον “καθάρισε” και μπορεί να πάει σχολείο και να παίξει χωρίς περιορισμούς όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Η ιστορία της οικογένειας Μπεργκ έγινε γνωστή το 2019 όταν η μητέρα του Μπέκετ, Κέιτλιν είχε ανεβάσει στο Facebook μία φωτογραφία του τότε 4χρονου γιου της την ώρα που έκανε εμετό όντας επηρεασμένος από τις χημειοθεραπείες ενώ ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αδερφή του Όμπρει τον παρηγορούσε. Η φωτογραφία που αποτελεί μία “γροθιά στο στομάχι” έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο.

Ο Μπέκετ είχε διαγνωστεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία σε ηλικία δύο ετών, τον Απρίλιο του 2018 και είχε περάσει μήνες στο νοσοκομείο κάνοντας χημειοθεραπείες. Ήταν 23 Απριλίου 2018, όταν ο Μπέκετ είχε ανέβασε πυρετό και η μητέρα του τον μετέφερε σε ένα παιδιατρικό κέντρο όπου η διάγνωση ήταν μόλυνση στο αυτί και του συνταγογραφήθηκαν αντιβιοτικά, ωστόσο ο παιδίατρος είπε στη μητέρα πως εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί τότε πρέπει να επιστρέψει την επόμενη ημέρα στα επείγοντα, όπως και έγινε.

‘Περίμενα να ακούσω ότι είχε τρυπήσει το τύμπανο ή κάτι από το οποίο θα επέστρεφε σε μερικές ημέρες μετά από μερικές ημέρες, ωστόσο μετά από μία ώρα η νοσοκόμα από τα επείγοντα επέστρεψε’, έγραψε η Κέιτλιν Μπεργκ σε μία ανάρτηση στις 15 Σεπτεμβρίου του 2018. “Μου είπε ότι ο παιδίατρος σας είναι στο τηλέφωνο και θέλει να σας μιλήσει” και μας πληροφόρησε πως ο Μπέκετ έχει λευχαιμία“, προσέθεσε στο ίδιο ποστ.

Ο Μπέκετ… καθάρισε

Πλέον η 30χρονη Κέιτλιν ανακοίνωσε πως ο 6χρονος πλέον Μπέκετ “καθάρισε” με τον καρκίνο και τελείωσε με τις χημειοθεραπείες, με τους γιατρούς να δίνουν το “πράσινο” φως να επιστρέψει στο σχολείο. “Όταν ακούσαμε ότι έχει καθαρίσει τελείως από τον καρκίνο, ενθουσιαστήκαμε”, είπε η Κέιτλιν και στη συνέχεια ανέφερε τα λόγια που της είπε ο ογκολόγος του Μπέκετ. “Όχι άλλες χημειοθεραπείες. Τελειώσαμε. Απαλλάχθηκε απ’ όλα“, της είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός σύμφωνα με τη New York Post.

“Έχει επίσημα τελειώσει με αυτό και είναι μία γλυκόπικρη στιγμή. Πιστεύεις ότι θα είναι όλα καλά, αλλά πλέον είναι λίγο τρομακτικό γιατί δεν έχεις τις χημειοθεραπείας σαν δικλίδα ασφαλείας ότι ο καρκίνος θα μείνει μακριά. Θα είναι ένας εντελώς νέος κόσμος“. Η Κέιτλιν ακόμα αναφέρθηκε και στο πώς αντέδρασε ο Μπέκετ μόλις άκουσε ότι πλέον δεν έχει καρκίνο.

“Σοκαρίστηκε όταν άκουσε πως καθάρισε. Το πρόσωπό του φωτίστηκε για λίγο, αλλά στη συνέχεια είπε ότι δεν ήθελε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες γιατί ήξερε ότι τον κρατάνε ζωντανό”.

Νόσησε και από κορονοϊό

Μάλιστα η Κέιτλιν αποκάλυψε ότι ο μικρός βρέθηκε θετικός και στον κορονοϊό, αλλά ευτυχώς ήταν ασυμπτωματικός και δεν είχε συμπτώματα. Πλέον ο Μπέκετ είναι τέλεια και “σε καλύτερη κατάσταση” και είναι ένα ελεύθερο παιδί που μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τους φίλους του. “Πλέον δεν έχει ένα σωρό περιορισμούς. Μπορεί να βγει έξω και να κάνει ό,τι επιθυμεί“. Ακόμα τόνισε πως και η σχέση του 6χρονου με την Όμπρει είναι σαν “κανονικά αδέρφια”, προσθέτοντας πως παίζουν μαζί και γυρίζουν με τα ποδήλατα μαζί από το σχολείο.

Επίσης αποκάλυψε ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία με τις χημειοθεραπείες η Όμπρει ήταν σαν μία “μητρική φιγούρα” για τον μικρό της αδερφό. “Έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να τον βοηθήσει να το περάσει όλα αυτό. Δημιούργησαν έναν δεσμό που μόνο τα αδέρφια έχουν και που τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει“.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις