Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ – Χρηστίδης: Στην “κούρσα” και ο εκπρόσωπος Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ – Χρηστίδης: Στην “κούρσα” και ο εκπρόσωπος Τύπου

Υποψήφιοι ΚΙΝΑΛ - Χρηστίδης: Στο επιτελείο του υπάρχουν στελέχη από τη νεολαία ΚΙΝΑΛ, την αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό χώρο.

Ο έκτος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι ο Παύλος Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος φιλοδοξώντας να εκφράσει τη νέα γενιά, αλλά και ένα κομμάτι του «γεννηματικού» μπλοκ μετά την αποχώρηση από την κούρσα της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά. Ο Παύλος Χρηστίδης έστειλε επιστολή με την οποία δηλώνει ότι παραιτείται από εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και ότι θα είναι υποψήφιος. Ετσι μετά τους Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου και Παύλο Γερουλάνο και ο Παύλος Χρηστίδης μπαίνει στην κούρσα της διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ.

Πάντως ο Παύλος Χρηστίδης για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Στο επιτελείο του υπάρχουν στελέχη από τη νεολαία ΚΙΝΑΛ, την αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό χώρο.

Η αιφνιδιαστική εισαγωγή της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της υγείας της, ανέτρεψε το μέχρι τώρα εκλογικό σκηνικό στο Κίνημα Αλλαγής και δημιουργεί νέα δεδομένα για τους νυν ή και άλλους πιθανούς υποψήφιους. Σήμερα λήγει τυπικά η προθεσμία για την κατάθεση υπογραφών από τους υποψήφιους και φαίνεται πως μετά από συμφωνία όλων των πλευρών, οι εκλογές δεν πρόκειται να αναβληθούν και θα γίνουν κανονικά στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Η απόφαση της κ. Γεννηματά να μην συμμετάσχει για λόγους υγείας στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς το κρίσιμο μέγεθος των ψηφοφόρων που θα επέλεγε εκείνη διεκδικείται τώρα από τους άλλους υποψηφίους, ενώ ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που τίθενται από τη Δευτέρα το βράδυ, είναι ποιον ωφελεί και ποιον βλάπτει αυτό το νέο σκηνικό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου;

Το όνομα που προκαλεί και τις περισσότερες συζητήσεις είναι αυτό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό βλέπουν με καλό μάτι μια επαναδραστηριοποίησή του και εκτιμούν ότι η υποψηφιότητά του θα μπορούσε να δράσει ενοποιητικά και συσπειρωτικά στο χώρο της κεντροαριστεράς. Άλλωστε, όπως λένε, η δεκαετής κρίση των μνημονίων και τα όσα συνέβησαν σε αυτή έχουν δικαιώσει τον κ. Παπανδρέου για πολλές επιλογές αλλά και για πολλές τοποθετήσεις του.

Επιπροσθέτως τονίζουν ότι μια ηγεσία Παπανδρέου θα μπορούσε να οδηγήσει πολλούς δυσαρεστημένους ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ ή στο ΠΑΣΟΚ, αν τελικά συμφωνήσουν όλοι στην επιστροφή του ισχυρού brand name στην παράταξη. Όμως ακόμα κι αν δεν περπατήσει το σενάριο για υποψηφιότητα Παπανδρέου για την ηγεσία του κόμματος, πολλοί θα τον έβλεπαν στη θέση του μεταβατικού επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες. Άλλωστε, όπως τονίζουν με νόημα, το επόμενο διάστημα υπάρχουν αρκετές σοβαρές κοινοβουλευτικές συζητήσεις με κορυφαία τον προϋπολογισμό.

Γιώργος Παπανδρέου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις