Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκρός Εύβοια – κακοκαιρία Μπάλλος: Τραγικό τέλος για τον βοσκό
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός Εύβοια – κακοκαιρία Μπάλλος: Τραγικό τέλος για τον βοσκό

Νεκρός Εύβοια - κακοκαιρία Μπάλλος: Ο 69χρονος βρέθηκε νεκρός μακριά από το αυτοκίνητό του

Νεκρός εντοπίστηκε ο 70χρονος βοσκός που αγνοούνταν στην Εύβοια, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο που είχε φουσκώσει από την κακοκαιρία Μπάλλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής σε ένα ρέμα και στο σημείο μεταβαίνουν άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ για να τον ανασύρουν. Την είδηση επιβεβαίωσε στο evima.gr και η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίων, λέγοντας ότι εντοπίστηκε νεκρός κοντά στο χωριό Τσακαίοι. Ο 69χρονος βοσκός ήταν αγνοούμενος από το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο ηλικιωμένος βρισκόταν στο βοσκοτόπι του, όταν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων κάλεσε την Πυροσβεστική για βοήθεια, λέγοντας ότι εκεί που βρισκόταν, ειχε περικυκλωθεί από χείμαρρο, που είχε φουσκώσει. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, πραγματοποιώντας έρευνες για τον εντοπισμό του. Στις αναζητήσεις συνέδραμε από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική, με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα, ενώ στην αναζήτηση του 69χρονου βοήθησαν και εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας Sar-312 από το Αλιβέρι, με δύο αυτοκίνητα και ειδικό εξοπλισμό.

 

Προβλήματα στην Εύβοια

Την ίδια ώρα, μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία στα Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου. «Τέτοια κακοκαιρία δεν έχει ξαναζήσει η περιοχή», δήλωσε στο evima.gr η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίων Μαρία Ρούπα. Τα ύψη βροχής που έπεσαν ήταν αρκετά για να προκαλέσουν πλημμύρες σε αρκετά σπίτια, να ξεριζωθούν δέντρα και να κόψουν δρόμους στα δύο. Το evima.gr απαθανάτισε τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία με τις εικόνες να είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές. Η υπερχείλιση ποταμού στα Νέα Στύρα, η διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο που οδηγεί στην περιοχή, τα 8 πλημμυρισμένα σπίτια και ο απεγκλωβισμός των οικογενειών που είδαν τα νερά να μπαίνουν στα σπίτια τους, μαζί με τον αγνοούμενο 70χρονο βοσκό που αναζητούν ακόμη οι πυροσβέστες, είναι τα καθοριστικά σημεία που όλη τη νύχτα έκαναν έντονη την αγωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις