Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / FIFA: Αξιώνει 1 δισ. δολάρια από EA Sports για το FIFA
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

FIFA: Αξιώνει 1 δισ. δολάρια από EA Sports για το FIFA

FIFA: Με το διαστημικό ποσό του 1 δισ. δολαρίων χρεώνει την εταιρεία EA Sports η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, λόγω της χρήσης του ονόματος FIFA σε γνωστό βιντεοπαιχνίδι της EA.

Το εξωφρενικό ποσό του 1 δισ. δολαρίων αξιώνει η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία FIFA από την εταιρεία EA Sports, σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, επειδή η εταιρεία χρησιμοποιεί το όνομα της ομοσπονδίας στον τίτλο του πιο γνωστού video game της. Μάλιστα, το ποσό για κάθε τετραετία θα προσαρμόζεται αναλόγως. Επίσης, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, πέραν του διπλασιασμού του ποσού για τα δικαιώματα του ονόματος, επιθυμεί να επιβάλλει και περιορισμούς στον τρόπο εμπορικής εκμετάλλευσης των στοιχείων του πραγματικού ποδοσφαίρου από την EA Sports.

Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί πως πριν λίγες ημέρες είχε γνωστοποιηθεί ότι υπήρχε περίπτωση η EA Sports να αλλάξει το όνομα του παιχνιδιού και ο λόγος αυτής της κίνησης ενδέχεται να είναι το εν λόγω πρόστιμο. Η τελική απόφαση για τον τίτλο του παιχνιδιού αναμένεται να αποφασισθεί ως το τέλος του 2022. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, αν αλλάξει τελικά ο τίτλος, αυτό συνεπάγεται πως θα χαθούν: το όνομα, το logo και τα δικαιώματα χρήσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στο συγκεκριμένο τίτλο. Αλλά, δε σημαίνει ότι θα χαθούν τα δικαιώματα χρήσης των ομάδων και των παικτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις