Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Απόστολος Μαγγανάρης: Προτομή του στο Άλσος Εθνικής Μνημοσύνης
ΕΛΛΑΔΑ

Απόστολος Μαγγανάρης: Προτομή του στο Άλσος Εθνικής Μνημοσύνης

Απόστολος Μαγγανάρης: Χθες πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής στη Νέα Σμύρνη του «αρχιτέκτονα του περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα»

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στο Άλσος Εθνικής Μνημοσύνης, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αρχιτέκτονα του εικονογραφημένου περιοδικού τύπου στην Ελλάδα και Σμυρνιού στην καταγωγή Απόστολου Μαγγανάρη. Παρόντες ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Σπανάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτης Γιατζίδης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου μας Κλαίρη Δεληγιάννη, η οποία συντόνισε και την εκδήλωση, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Θέμης Μπερεδήμας, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Γεράσιμος Τζώρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτησάντων Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Γιώργος Δρακόπουλος και μέλη της οικογένειας Μαγγανάρη: η σύζυγος Καίτη Κοντώση – Μαγγανάρη, η κόρη Κάτια Μακρίδη και οι δύο δισέγγονές του.

Χαιρετισμό απέστειλε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης στον χαιρετισμό του τόνισε: «Αποδίδουμε σήμερα τον ελάχιστο φόρο τιμής σε μια προσωπικότητα εμβληματική που σφράγισε με το έργο της την ελληνική δημοσιογραφία και διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη του. Η απόδοση τιμής σε τέτοιους ανθρώπους πρωτοπόρους και ξεχωριστούς είναι μια οφειλόμενη διαχρονική επιταγή». Ο Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Γεράσιμος Τζώρας επεσήμανε: «Τώρα έφτασε η στιγμή που η Νέα Σμύρνη, τηρώντας ως ιερή παρακαταθήκη την ανάμνηση του τραγικού παρελθόντος της Σμύρνης, αποδίδει τις προσήκουσες τιμές στη μνήμη του Μαγγανάρη, άξιου τέκνου της Αιολικής γης». Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας εξήρε το έργο του Απόστολου Μαγγανάρη στον ημερήσιο Τύπο αλλά και στον περιοδικό όπου όχι μόνο διέπρεψε ως συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής αλλά και ως «σελιδοποιός» δίνοντας σάρκα και οστά στη δημοσιογραφία του 20ού αιώνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις