Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά: Συλλήψεις για διακίνηση μετά από έρευνες της αστυνομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά: Συλλήψεις για διακίνηση μετά από έρευνες της αστυνομίας

Ναρκωτικά: Δύο υποθέσεις για διακίνηση ναρκωτικών μελετά η Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε και σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων.

Μια, μεγάλου μεγέθους, κατσαρόλα, ένα τάπερ, όπου λογικά οι νοικοκυρές βάζουν το ρύζι και άλλα προϊόντα κι ένα μαξιλάρι, έκρυβαν σημαντικές ποσότητες «λευκού θανάτου» και κοκαΐνης! Τις ασυνήθιστες κρύπτες με τα ναρκωτικά, έφεραν στο φως αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, όταν μετά από πληροφορίες, ταυτοποίησαν τα πρόσωπα που εμπλέκονταν στη διακίνηση τόσο κοκαΐνης όσο και ηρωίνης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατά τις πρωινές ώρες, τέσσερα  άτομα, εκ των οποίων δύο άνδρες (ένας ημεδαπός και ένας Αλβανός υπήκοος) και δύο γυναίκες (μία ημεδαπή και μία αλλοδαπή) για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στην Αθήνα και στο Κορωπί, κατελήφθησαν να κατέχουν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους, διάφορες ποσότητες ναρκωτικών. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1.132 γραμμ. ηρωίνης,
  • 223 γραμμ. κοκαΐνης,
  • 1,4 γραμμ. κάνναβης,
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές,
  • πιστόλι,
  • χρηματικό ποσό των 3.710 ευρώ,
  • 19  φυσίγγια

Οι αστυνομικοί κατέγραψαν σε βίντεο καρέ-καρέ τις έρευνες στις δύο οικίες. Εκεί φαίνεται ότι ερευνούν μια κατσαρόλα, η οποία περιέχει πλαστικό τάπερ πλήρες ναρκωτικών ουσιών σε σακουλάκια όπως και ένα μαξιλάρι, το οποίο ήταν ραμμένο στις άκρες αλλά στο εσωτερικό επίσης περιείχε ναρκωτικά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Νίκαια: Ναρκωτικά μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο

Σε μια άλλη υπόθεση ανεύρεσης σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, στην περιοχή της Νίκαιας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη, εντόπισαν σταθμευμένο αυτοκίνητο και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 συσκευασίες περιέχουσες κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 3.294 γραμμ. Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες. Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις