Μαστιγώνουν μαθήτρια: Σοκαριστικό βίντεο από τη Νιγηρία

ΚΟΣΜΟΣ

Μαστιγώνουν μαθήτρια: Σοκαριστικό βίντεο από τη Νιγηρία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μαστιγώνουν μαθήτρια: Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την οργή του κόσμου

12.10.2021 | 14:46

Ένα σοκαριστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο φαίνεται πως δάσκαλοι δέρνουν με μαστίγιο νεαρή μαθήτρια από τη Νιγηρία, επειδή φέρεται να κατανάλωσε αλκοόλ. Σύμφωνα με το BBC, ο ίδιος της ο πατέρας ζήτησε τη «παραδειγματική» τιμωρία για το παιδί του, με τους δασκάλους να μην διστάζουν να την κακοποιούν μπροστά σε όλους. Ο πατέρας του παιδιού είπε πως ενέκρινε το μαστίγωμα καθώς «αναστατώθηκε» όταν είδε βίντεο με την κόρη του να πίνει αλκοόλ.

Ο νόμος των Ταλιμπάν: Τι είναι η Σαρία που κάνει τις γυναίκες να τρέμουν

Η νεαρή μαζί με τρεις συμμαθητές της αρνούνται ότι ήπιαν σε πάρτι γενεθλίων λέγοντας πως έτρωγαν γιαούρτι. Ακόμη ένα αγόρι φαίνεται πως τιμωρήθηκε. Στο βίντεο η νεαρή διακρίνεται γονατισμένη, να σηκώνει τα χέρια της για να προστατευτεί από τα χτυπήματα. Ο ξυλοδαρμός της ήταν τόσο σοβαρός που έπεσε το χιτζάμπ της.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την οργή του κόσμου. Ο διευθυντής του σχολείου στην πολιτεία Κουάρα έχει τεθεί σε αναστολή, ενώ το σχολείο υπερασπίστηκε τους δασκάλους ισχυριζόμενο πως είχαν την έγκριση των γονιών και ότι η τιμωρία συνάδει με τον ισλαμικό νόμο. Τα δύο παιδιά που βασανίστηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Exit mobile version