Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροιζηνία 13χρονος – bullying: Ανάγκασαν 13χρονο να πέσει από ύψος 3 μέτρων
ΕΛΛΑΔΑ

Τροιζηνία 13χρονος – bullying: Ανάγκασαν 13χρονο να πέσει από ύψος 3 μέτρων

Τροιζηνία 13χρονος - bullying: Νεαροί ενήλικοι εκφόβιζαν και χτυπούσαν 13χρονο παιδί - Όσα καταγγέλλει η μητέρα του

«Αυτή η υπόθεση είναι τρεις μήνες», αναφέρει η μητέρα του 13χρονου μαθητή στην καταγγελία της για την κακοποίηση που υπέστη ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου στον Γαλατά Τροιζηνίας από ομάδα νεαρών. Σύμφωνα με τη μητέρα του μαθητή, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ο γιος της δεχόταν απειλές από 25χρονους, οι οποίοι προσπαθούσαν να του αποσπάσουν χρήματα. «Του είπαν ότι θα σκοτώσουν τους γονείς και τον αδελφό του αν δεν τους έδινε χρήματα», αποκαλύπτει η μητέρα του θύματος. «Τον τρομοκρατούσαν και εκείνος φοβόταν να μας μιλήσει», προσθέτει, με τη μητέρα να τονίζει πως όταν το παιδί δεν τους έδωσε τα χρήματα που ζητούσαν, τον ανάγκασαν να πέσει από ύψος τριών μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα το παιδί να σπάσει το πόδι του.

«Του είπαν ή θα σκοτώσουν τους γονείς ή θα πέσεις τώρα. Του είπαν να πέσει μόνος του, δεν ξέρω πού ήταν ακριβώς, μια μάντρα ήταν», συμπληρώνει.

man in blue tank top holding white flower
«Εβρισκε συνέχεια ευκαιρίες για να μου ζητήσει χρήματα»

Επίσης, όπως εξηγεί η μητέρα του ανήλικου στο ΟΡΕΝ, «δεν ήξερα λεπτομέρειες αλλά είδα το παιδί μου που δεν ένιωθε καλά», σημειώνοντας πως της ζητούσε χρήματα. «Τη μια μέρα ήταν ότι γιόρταζε ένα παιδί, την άλλη για γυμναστήριο, την επομένη για να πάει να κάνει ποδήλατο. Κάτι έβρισκε συνέχεια, μια ευκαιρία για να μου ζητάει λεφτά», προσθέτει. Και συμπληρώνει πως «του ζήτησα να μου πει τι συμβαίνει. Τη μια είχαμε το πόδι, την άλλη το χέρι». Επίσης, όπως υποστηρίζει, είναι κάτι που συμβαίνει στο παιδί της, πριν πάει στο σχολείο, καθώς σύμφωνα με την ίδια, γίνεται από τον Αύγουστο.

«Δεν είχε πει τίποτα. Αυτά τα παιδιά… Βασικά δεν είναι παιδιά, είναι 25 ετών. Στο σχολείο έμαθα, έλειπε από το σχολείο. Τα έχω πει όλα στην αστυνομία. Το παιδί μου δεν είναι καλά, ντρέπεται, χθες δεν κοιμήθηκε από τη στενοχώρια του», εξηγεί η μητέρα του 13χρονου. Μάλιστα, η μητέρα του ανήλικου μαθητή προσθέτει πως έχει στήριξη και βοήθεια από τον «μεγάλο μου γιο που είναι 28 ετών στην Αθήνα. Μου είπε ότι θα τον τσεκάρει εκείνος, με ποιον κάνει παρέα. Και είδε μια φωτογραφία και πήρε τον πατέρα του τηλέφωνο και του είπε να μην κάνει παρέα με αυτά τα παιδιά».

man wearing white shirt beside wheelie bin
Το «ευχαριστώ» της μητέρας του 13χρονου στην Αστυνομία

Οπως εξηγεί η μητέρα, ο 13χρονος δεν σήκωνε το τηλέφωνο στον μεγάλο του αδελφό. «Την άλλη μέρα έσπασε το πόδι του, το πήγα στο Κέντρο Υγείας. Οι ίδιοι του είπαν ότι θέλουν 150 ευρώ αλλιώς θα, θα, θα… Και έμαθα ότι τους έπιασαν», απαντώντας θετικά στη δημοσιογράφο ότι αυτοί οι νεαροί έπαιρναν χρήματα από τον ανήλικο, τον εκβίαζαν και τον χτυπούσαν όταν εκείνος αρνούνταν. Επίσης, η μητέρα ευχαριστεί την Αστυνομία γιατί «έκαναν τα πάντα για το παιδί μου, έδωσαν αγάπη», σημειώνοντας πως «ο μικρός φοβόταν μην σκοτώσουν εμένα, τον μπαμπά του, τον αδελφό του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις