Χρήστος Ταραντίλης: Απαραίτητη η ανάδειξη ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Ταραντίλης: Απαραίτητη η ανάδειξη ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Χρήστος Ταραντίλης: Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης τόνισε τη σημασία της "παρουσίασης επιτυχημένων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων".

11.10.2021 | 14:47

Με ελπιδοφόρο πνεύμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά νεοφυείς επιχειρήσεις στη Βουλή. Το παρών έδωσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος πραγματοποίησε και την εισαγωγική τοποθέτηση. Ο κ. Ταραντίλης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, τόνισε ότι “η παρουσίαση επιτυχημένων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (start-up και spin-off) δημιουργεί ένα όραμα στους Έλληνες ερευνητές και ερευνήτριες, το οποίο αφενός καλλιεργεί το αίσθημα ότι η επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων είναι εφικτή, και επιπλέον, κινητοποιεί και ενθαρρύνει τις ελληνικές ερευνητικές ομάδες να μείνουν προσηλωμένες στον στόχο της επιτυχίας και να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες στην πορεία από τη σύλληψη μιας ιδέας έως την επιχειρηματική αξιοποίησή της”.

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι η δυνατότητα ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων να απευθύνουν τα ερευνητικά προϊόντα τους στις μεγάλες διεθνείς αγορές ενεργοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια. Τέλος, ανέφερε πόσο σημαντική είναι η εμπειρία που έχουν αποκομίσει τα στελέχη των επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων, για την καθοδήγηση νέων start-up εταιρειών στο δρόμο προς την επιχειρηματική ωρίμαση και την επιτυχία.

Τοποθέτηση για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων

Παρεμβάσεις από ειδικούς του χώρου

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας προσκλήθηκαν και ειδικοί του χώρου, όπως ο κ. Κωνσταντίνος Μπάλας, Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας τεχνοβλαστού QCELL και ο Δρ. Δημήτριος Κουτσιούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας EnzyQuest. Οι δύο ομιλητές, μέσα από χρήσιμες παρεμβάσεις, ανέδειξαν τους παράγοντες επιτυχίας των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν προτάσεις για την επίλυσή τους.

Exit mobile version