Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 Marc: Μπροστά με 12,8% η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 Marc: Μπροστά με 12,8% η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 Marc: Λάθος Τσίπρα η καταψήφιση της συμφωνίας - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Θετικά αξιολογεί η κοινή γνώμη την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Marc, που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα, το 75,2% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά την κυβερνητική πρωτοβουλία. Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 64,2% εκτίμησε ως λάθος (και μάλλον λάθος) την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τη συμφωνία Αθήνας-Παρισιού.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 Marc: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται 12,8 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 34,8% και η αξιωματική αντιπολίτευση 22%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ 6,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%. Σε διψήφια νούμερα ωστόσο κινείται και το ποσοστό των αναποφάσιστων, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 Marc: Καταλληλότερος πρωθυπουργός o Μητσοτάκης

Καλύτερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 50,4%, έναντι 28,2% του Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που ένα 21,4% δεν δηλώνει κανέναν από τους δύο πολιτικούς.

Πώς αξιολογούν οι πολίτες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, το 49,8% αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά την κυβέρνηση, σε αντίθεση με το 49,5% που έχει αντίθετη άποψη. Όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, αρνητικά εκτιμάται από το 76,6% των ερωτηθέντων έναντι 21,7% που κάνει θετική αποτίμηση.

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 Marc: Διαγραφή Μπογδάνου

Λίγες μέρες μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, η κοινή γνώμη τάσσεται με το συντριπτικό 76,8% υπέρ της απόφασης Μητσοτάκη να τον απομακρύνει από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Η ανησυχία των πολιτών

Μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών παραμένει η πανδημία με 49,9% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις με 48,2%. Τρίτο ζήτημα αναδεικνύεται η πορεία της οικονομίας με 39,8% και στη συνέχεια τα εθνικά/ελληνοτουρκικά με 28,6%.

Ελευθερίες των εμβολιασμένων

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότεροι εμβολιασμένοι βλέπουν με θετικό μάτι τις κυβερνητικές αποφάσεις που τους δίνουν περισσότερες ελευθερίες, σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις