Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεραπετρίτης: Διάψευση Κάντα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Διάψευση Κάντα

Γεραπετρίτης: Ο υπουργός διαψεύδει τον πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τον κορονοϊό, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τόνισε ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι στο 1/3 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Όσον αφορά στην φράση «θέλετε φρεγάτες ή τα αναδρομικά σας;», που του απέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Αριστοτέλης Κάντας, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «πρόκειται περί απίστευτης φαιδρότητας και δεν θέλω να το σχολιάσω. Η πρόταση ευελπιστώ να ανακληθεί, διαφορετικά θα υπάρχουν οι νόμιμες συνέπειες. Δεν υπάρχει καμία διάζευξη σε αυτό. Είναι άλλο θέμα τα αναδρομικά των συνταξιούχων και άλλο τα εξοπλιστικά προγράμματα και ό,τι κάνει η Κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα».

Μιλώντας για τις τιμές ενέργειας και το κόστος των καυσίμων, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκρίνεται με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά στις ανατιμήσεις στην αγορά, ιδίως σε ότι αφορά τις τιμές στην ενέργεια, που έχει φθάσει και το 500% στην χοντρική τιμή για το φυσικό αέριο». Αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών είπε ότι έχει διπλασιαστεί το ποσό για επίδομα θέρμανσης και για επιδοτήσεις στο φυσικό αέριο. Ο υπουργός Επικρατείας δεσμεύτηκε ότι «θα είμαστε εκεί για όσο χρόνο διατηρηθούν οι υψηλές τιμές, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα νοικοκυριά». Ερωτηθείς εάν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για στήριξη των νοικοκυριών μπορεί να πάνε πίσω ορισμένες φοροαπαλλαγές σημείωσε ότι «ελπίζουμε να μην υπάρξει ανάγκη για αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά εάν παρ΄ ελπίδα χρειαστεί, θα γίνει και αυτό».

 

Δεν είναι σαφές εάν οι ανατιμήσεις θα έχουν προσωρινό ή πιο μόνιμο χαρακτήρα

Για τις συνεχείς ανατιμήσεις και για το εάν αυτές θα έχουν σύντομο ή μόνιμο χαρακτήρα σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις: «Μία σχολή σκέψης εκτιμά ότι οι ανατιμήσεις αυτές θα είναι βραχείας διάρκειας, λόγω της έκρηξης της ανάπτυξης μετά την κρίση του κορονοϊού, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και την άλλη σχολή που λέει ότι αυτές οι ανατιμήσεις θα έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις