The Tinder Swindler – Netflix: Ο απατεώνας που το έπαιζε κροίσος και ξάφριζε γυναίκες

ΚΟΣΜΟΣ

The Tinder Swindler – Netflix: Ο απατεώνας που το έπαιζε κροίσος και ξάφριζε γυναίκες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

The Tinder Swindler - Netflix: Ο Χάγιουτ συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019

10.10.2021 | 09:20

Η υπόθεση ενός απατεώνα, ο οποίος μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών ξεγελούσε γυναίκες αποσπώντας τους χιλιάδες δολάρια, καθώς παρουσιαζόταν ως γιος ενός δισεκατομμυριούχου Ισραηλινού εμπόρου διαμαντιών, θα αποτελέσει το αντικείμενο ενός νέου ντοκιμαντέρ του Netflix. Ο Ισραηλινός πλέιμποϊ Shimon Hayut, όταν κόντευε τα 30, παράσερνε γυναίκες και τις έκανε να τον εμπιστευτούν, υποστηρίζοντας ότι ήταν ο Simon Leviev, ο γιος του επιχειρηματία Lev Leviev, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Μάλιστα, αποκαλούσε τον εαυτό του «Πρίγκιπα των Διαμαντιών». Στην πραγματικότητα, ο Hayut ήταν ένας κατά συρροή απατεώνας που χρησιμοποίησε τη γοητεία του για να κλέψει ανυποψίαστες μοναχικές γυναίκες μέσω της δημοφιλούς διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών Tinder, γεγονός που του έδωσε το παρατσούκλι «Tinder swindler» («ο απατεώνας του Tinder»).

Ο Hayut με ένα από τα θύματά του

Ο νεαρός άνδρας, έπεισε ένα θύμα να ανοίξει μια γραμμή πίστωσης στο όνομά της, ώστε να μπορεί να πληρώσει τα έξοδά του και να τον προστατεύσει από τους «εχθρούς» του. Τελικά, η γυναίκα έχασε 200.000 λίρες, αφήνοντάς την τόσο ταραγμένη που χρειάστηκε να εισαχθεί σε ψυχιατρείο. Ο Χάγιουτ εν τέλει συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στο Ειρηνοδικείο του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με τους Times of Israel, αλλά αποφυλακίστηκε τον επόμενο Μάιο, αφού εξέτισε πέντε μήνες από την 15μηνη ποινή του.

Τώρα η ιστορία της διεθνούς εξαπάτησης θα ειπωθεί στο «The Tinder Swindler», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2022 και θα σκηνοθετηθεί από τη Φελίσιτυ Μόρις, η οποία ηγήθηκε της επιτυχημένης ταινίας του Netflix «Don’t F *** With Cats», σύμφωνα με το Variety. Παρουσιάζοντας το ντοκιμαντέρ στο Twitter, το Netflix υποσχέθηκε ότι η ταινία θα αφηγείται την ιστορία «των γυναικών που έβαλαν σκοπό να καταρρίψουν» τον απατεώνα.

Ο Hayut εξαπάτησε γυναίκες στη Νορβηγία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία παίρνοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια

«Ποτέ δεν θα “ξανακάνετε δεξιά” (swipe right) το ίδιο, μετά την παρακολούθηση αυτής της νέας ταινίας που θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2022, η οποία αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία ενός απατεώνα που παρουσιάστηκε ως δισεκατομμυριούχος playboy στο Tinder και των γυναικών που βάλθηκαν να τον ξεσκεπάσουν», γράφει χαρακτηριστικά το Netflix στον λογαριασμό του στο Twitter, ανακοινώνοντας την επερχόμενη ταινία. Σύμφωνα με μια ερευνητική έκθεση της εφημερίδας Verdens Gang της Νορβηγίας, ο Hayut εξαπάτησε γυναίκες στη Νορβηγία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία παίρνοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια χρησιμοποιώντας ένα Σχήμα Πόντσι.

«Έλουζε» τις γυναίκες που γνώριζε στην εφαρμογή γνωριμιών με πολυτελή ταξίδια και δώρα, χρησιμοποιώντας χρήματα που είχε πάρει από άλλες γυναίκες. Στη συνέχεια θα ζητούσε περισσότερα χρήματα με το πρόσχημα ότι πρέπει να προστατεύσει την ταυτότητά του λόγω προβλημάτων ασφαλείας. Μεταξύ των θυμάτων του Hayut ήταν η Νορβηγίδα απόφοιτη Cecilie Fjellhoy, η οποία ζούσε στο Λονδίνο όταν γνώρισε τον Leviev.

Το πρώτο τους ραντεβού περιλάμβανε ένα ταξίδι με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Βουλγαρία και αντάλλασσαν λόγια αγάπης μέσω μηνυμάτων, βίντεο και φωνητικών μηνυμάτων

Ο Hayut είπε στη Fjellhoy ότι έπρεπε να ταξιδεύει συνεχώς για δουλειά και ότι ήταν δύσκολο για αυτόν να την επισκεφτεί στο Λονδίνο λόγω των απειλών που δεχόταν εξαιτίας της εργασίας του με την επιχείρηση διαμαντιών. Ο νεαρός άνδρας ζήτησε αρχικά από τη Fjellhoy να λάβει μια πίστωση για αυτόν στο όνομά της μόλις τέσσερις εβδομάδες στη σχέση τους, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα μέτρο ασφαλείας λόγω των απειλών εναντίον του.

Ξόδεψε τα χρήματα σε αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και δείπνα που είχαν κλείσει με το όνομά της για να παραπλανήσουν ύποπτους «εχθρούς». «Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το χρειαζόταν ήταν η προστασία… χρειαζόταν το όνομά μου ως κάλυψη, όπως μου είπε», είπε η Fjellhoy στο Nightline το 2019. «Ξέρω ότι ακούγεται τρελό … [αλλά] γιατί θα είχε αυτόν τον γιγάντιο τύπο μαζί του αν δεν χρειαζόταν την προστασία;» είπε η γυναίκα, προφανώς αναφερόμενη σε σωματοφύλακα.

Η Fjellhoy είπε ότι ο Hayut υποσχέθηκε να της τα επιστρέψει αλλά, καθώς οι εβδομάδες κυλούσαν, η διαφορά των χρημάτων που της χρωστούσε ανέβαινε και ανέβαινε. Ισχυρίζεται ότι συμπλήρωσε έγγραφα για μια πλατινένια κάρτα American Express σύμφωνα με τις οδηγίες του και της είπε να καταθέσει εισόδημα 200.000 λιρών. Ο φερόμενος ως απατεώνας τη διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν επρόκειτο να το ελέγξει. Η Fjellhoy είπε στη νορβηγική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Verdens Gang ότι πίστεψε τον όμορφο νεαρό Ισραηλινό. Πήρε τεράστια δάνεια για την κάρτα και ισχυρίστηκε ότι ο Hayut σύντομα ξεπέρασε το όριο.

Δύο εκατομμύρια κορώνες Νορβηγίας (224.220 δολάρια) σε μόλις 54 ημέρες

Συγκεκριμένα, ο Hayut ξόδεψε δύο εκατομμύρια κορώνες Νορβηγίας (224.220 δολάρια) σε μόλις 54 ημέρες και μάζευε λογαριασμούς για την πληρωμή των δύο βοηθών του, του σωματοφύλακά του και τον βοηθό στις πτήσεις του σε όλο τον κόσμο. Τα χρήματά της ξοδεύονταν σε Louboutins της Μπανγκόκ, σε Gucci της Βαρκελώνης, στο Ritz Carlton στο Βερολίνο και στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ.

«Έπρεπε να με βάλουν σε νοσοκομείο. Σε ψυχιατρικό θάλαμο », δήλωσε η Fjellhoy στο Nightline. «Λόγω αυτοκτονικών σκέψεων γιατί νόμιζα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει, σαν να μην έβλεπα διέξοδο. Έχασες τον φίλο σου αλλά δεν σε παράτησε απλά, δεν υπήρξε ποτέ, δεν ήταν ποτέ φίλος σου». Μια γυναίκα από τη Φινλανδία, η οποία προσδιορίστηκε με το αρχικό «D», είπε ότι ο Hayut την είχε εξαπατήσει, αποσπώντας της 45.000 ευρώ (49.000 $).

«Είμαι ανύπαντρη μαμά με μια κόρη και του έδωσα όλες τις οικονομίες που είχα. Είναι ντροπή που τον άφησαν από τη φυλακή. Ελπίζω να κολλήσει κορωνοϊό. Ελπίζω να πεθάνει. Αυτό είναι καλύτερο, οπότε δεν θα βλάψει άλλες γυναίκες», είπε στο Channel 12. «Είναι κακός άνθρωπος και δεν κατάφερα να ξαναχτίσω τη ζωή μου εξαιτίας του μέχρι σήμερα. Εγώ και μερικές άλλες γυναίκες κατέθεσαν αγωγές εναντίον του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και υπέβαλαν καταγγελίες εναντίον του στην Ιντερπόλ». Σύμφωνα με τους The Times Of Israel, ο Hayut συνελήφθη το καλοκαίρι του 2019 στην Ελλάδα σε κοινή επιχείρηση μεταξύ της Interpol και της αστυνομίας του Ισραήλ. Κατά την ακρόαση της ποινής, ο απατεώνας είπε στο δικαστήριο ότι «λυπάται για όλα» και υποσχέθηκε ότι «θα πληρώσω το χρέος μου προς την κοινωνία». Επίσης διατάχθηκε να πληρώσει στα θύματά του 43.289 δολάρια και να πληρώσει πρόστιμο 5.771 δολαρίων.

Ετικέτες
Exit mobile version