Ληστείες: Όμηρος ληστών 77χρονη

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Όμηρος ληστών 77χρονη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστείες: Ακινητοποίησαν ηλικιωμένη, την έδεσαν και άρπαξαν 10.000 ευρώ και κοσμήματα.

10.10.2021 | 17:30

Νύχτα-εφιάλτη, στα χέρια δύο αγνώστων κουκουλοφόρων εισβολέων, μέσα στο στο σπίτι της, έζησε μια 77χρονη γυναίκα, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ίδια, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, όταν κατάφερε να λυθεί και ζήτησε τη βοήθεια μιας γειτόνισσάς της, οι δράστες, δύο στον αριθμό, παραβίασαν ξημερώματα την κεντρική είσοδο της μονοκατοικίας της όπου διαμένει μόνη και βρέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Οι δράστες, που έψαχναν χρήματα και κοσμήματα, την είχαν ακινητοποιήσει και την είχαν δέσει. Κρατώντας την δεμένη, σε ένα σημείο του σπιτιού, άρχισαν να ψάχνουν σε όλα τα πιθανά σημεία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Εν τέλει, όπως διαπίστωσε η έντρομη, 77χρονη ιδιοκτήτρια, βρήκαν και άρπαξαν το ποσό των 10.000 ευρώ και κοσμήματα, των οποίων ακόμη δεν μπορεί, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, να προσδιορίσει την ακριβή αξία τους. Η ηλικιωμένη γυναίκα, όταν οι εισβολείς ληστές αποχώρησαν με τη «λεία» στα χέρια από τη μονοκατοικία, μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να λυθεί μόνη της και ειδοποίησε μία γειτόνισσα, η οποία, με τη σειρά της, κάλεσε την Αστυνομία, να αναφέρει ότι η άτυχη γυναίκα είχε πέσει θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της από δύο κακοποιούς, οι οποίοι την άφησαν δεμένη και εξαφανίστηκαν.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Καθώς οι δράστες αναζητήθηκαν αλλά δεν βρέθηκαν σε πρώτη φάση τα ίχνη τους καθώς είχε μεσολαβήσει αρκετός χρόνος από τη διαφυγή τους, μέχρι την ειδοποίηση της Αστυνομίας, κλήθηκε συνεργείο της Σήμανσης να λάβει αποτυπώματα και τυχόν στοιχεία DNA, που μπορεί να άφησαν οι δράστες στο εσωτερικό του σπιτιού. Επίσης το σχοινί με το οποίο την έδεσαν παρελήφθη και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον ίδιο λόγο και με την ελπίδα ότι θα βρεθούν αποτυπώματα των δραστών της ληστείας, για τους οποίους θεωρείται ότι γνώριζαν από άγνωστη πηγή για την ύπαρξη μεγάλου ποσού και κοσμημάτων στη μονοκατοικία της 77χρονης.

Η καταγραφή της Αστυνομίας

Την υπόθεση της ληστείας, η Αστυνομία, την κατέγραψε ως εξής: «Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων-μέχρι στιγμής- δραστών, για ληστεία που διαπράχθηκε νωρίς το πρωί, σε περιοχή της Θεσπρωτίας. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δράστες, αφού διέρρηξαν μονοκατοικία ακινητοποίησαν ημεδαπή ένοικο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά. Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας».

Exit mobile version