Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οινούσσες – ελληνική σημαία: Μια “τεράστια” απάντηση στην Τουρκία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οινούσσες – ελληνική σημαία: Μια “τεράστια” απάντηση στην Τουρκία

Οινούσσες - ελληνική σημαία: Να σημειωθεί πως η σημαία είναι τόσο μεγάλων διαστάσεων που φαίνεται ακόμα κι από τις απέναντι ακτές.

Απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα περί αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, ήρθε να δώσει η τοποθέτηση μιας τεράστιας ελληνικής σημαίας στις Οινούσσες. Η τοποθέτηση της σημαίας, ακολούθησε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ανέφερε πως οι στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Οινούσσες συνιστούν πρόκληση και προβοκάτσια:  «Έρχονται και κάνουν άσκηση στις Οινούσσες. Δεν είναι αυτό πρόκληση; Πρέπει κάποιες χώρες να δουν πως η Ελλάδα με τέτοιες προβοκάτσιες είναι αυτή που αυξάνει την ένταση», δήλωσε.

Τι είπε ο δήμαρχος

Παράλληλα η «γκρίνια» για την άσκηση «Παρμενίωνας» , μεταφέρθηκε και στον τουρκικό τύπο. Αναφορικά με την σημαία ο δήμαρχος του νησιού  Γιώργος Δανιήλ σχολίασε πως «επειδή παρεξηγήθηκε Ακάρ έχουμε πολλά σχέδια που δοκιμάζουμε ακόμα για τις Οινούσσες Να σημειωθεί πως η σημαία είναι τόσο μεγάλων διαστάσεων που φαίνεται ακόμα κι από τις απέναντι ακτές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις