Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποστολάκης – αμυντική συμφωνία: Μεγαλοπρεπές “άδειασμα” στον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης – αμυντική συμφωνία: Μεγαλοπρεπές “άδειασμα” στον ΣΥΡΙΖΑ

Αποστολάκης - αμυντική συμφωνία: Υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας ο πρώην υπουργός Άμυνας

Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ κρατά ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και κατά δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στενός συνεργάτης του, ο οποίος σε συνέντευξή του τάσσεται υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας. Ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στη “Βραδυνή της Κυριακής” επισημαίνει ότι ο συνδυασμός των φρεγατών με τα αεροσκάφη Ραφάλ είναι ιδανικός και θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα στον έλεγχο της περιοχής και τις επιχειρήσεις. “Η επιλογή είναι η καλύτερη δυνατή. Το πλοίο είναι εξαιρετικό και αυτό είχε επιλέγει και από εμάς” σημειώνει τονίζοντας πως “το Πολεμικό Ναυτικό μπαίνει σε μία νέα εποχή στον τομέα των αεροναυτικών επιχειρήσεων”.

Ερωτώμενος δε για πιθανή υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μην απαντά.

Τσίπρας για την Αμυντική Συμφωνία με Γαλλία: “Ο Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να είναι γραβάτες”

Υπενθυμίζεται ότι σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, την οποία και καταψήφισαν την Πέμπτη στη Βουλή. Στην ομιλία του στη Βουλή, την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι “ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικές σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Αλήθεια ποιος μιλάει; Αυτός που έκανε εμπόριο πατριωτισμού στην υπόθεση των Σκοπίων, για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς; Μας μιλάει τώρα για ευθύνη;”.

Αφού υποστήριξε ότι “αναδείξατε νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας που αποστασιοποιείται από την λογική του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή”, μιλώντας για το οικονομικό κόστος είπε: “Ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες” και ρώτησε: “Πόσο θα φθάσει τελικά ο λογαριασμός;”. Και συνέχισε σχολιάζοντας ότι ακόμα η κυβέρνηση αρνείται να φέρει τα μνημόνια που κυρώνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χρεοκοπία και στη διάσωση της χώρας ενώ είπε ότι η Ελληνο- Γαλλική συμφωνία δεν είναι καλή και μας εμπλέκει σε περιπέτειες. Εκανε ακόμα λόγο για αλόγιστες εξοπλιστικές δαπάνες, για προβλέψεις της Συμφωνίας που μας εκθέτουν σε κινδύνους.

Συναίνεση σε λάθος δεν θα δώσουμε κ. Μητσοτάκη…

“Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε”, ανέφερε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας δικαιολογώντας την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει την Συμφωνία για την Στρατηγική Σχέση Ελλάδας-Γαλλίας, και πρόσθεσε ότι “συνιστά νέο δόγμα στην Εξωτερική Πολιτική της χώρας που δεν λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες”. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση για την στάση του κ. Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού “για μικροκομματικές σκοπιμότητες στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε:

“Μας εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για ανευθυνότητα και μικροκομματικές σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Αλήθεια ποιος μιλάει; Αυτός που έκανε μικροκομματικό εμπόριο πατριωτισμού όταν κλείσαμε το ονοματολογικό για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς; Εκείνος που αρνείται να φέρει τα τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των οποίων και εκείνο για τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας; Μιλάτε για υπευθυνότητα εσείς που στερείται επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας υπό τον φόβο του Μπογδάνου;”.

Συνεχίζοντας ανέφερε “δεν θα υπονοήσω ποτέ έλλειμμα πατριωτισμού για κανένα κόμμα παρά τις διαφορές που έχουμε”, ωστόσο πρόσθεσε: “Ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε την χώρα και ποια την έβγαλε από τα μνημόνια;”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις