Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Ιλίου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτων βοηθειών»
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ιλίου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτων βοηθειών»

Δήμος Ιλίου: Η απινίδωση αποτελεί κρίκο ζωτικής σημασίας και καθοριστικό παράγοντα στην αλυσίδα επιβίωσης ενός ανθρώπου.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτων βοηθειών», με στόχο την αποτελεσματική βοήθεια σε ενδεχόμενο έκτακτο περιστατικό στις αθλητικές εγκαταστάσεις, διοργάνωσε το Αυτοτελές Τμήμα Αθλητισμού Νέας Γενιάς, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιλίου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Σώμα Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 4 ωρών, αφορούσε στη βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση “ΚΑΑ” και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή “ΑΕΑ-AED”, ενώ συμμετείχαν 40 προπονητές και παράγοντες  από τους  Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι απινιδωτές έχουν τοποθετηθεί, επίσης, στο Δημαρχείο, στο 1ο ΚΑΠΗ και σε άλλα κεντρικά δημοτικά κτίρια.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η απινίδωση αποτελεί κρίκο ζωτικής σημασίας και καθοριστικό παράγοντα στην αλυσίδα επιβίωσης ενός ανθρώπου. Με αυτό ως δεδομένο και αποδίδοντας μεγάλη σημασία στην παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις, εξοπλίσαμε με απινιδωτές τα ήδη πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία των αθλητικών κέντρων του Δήμου μας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Σώμα Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών και τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων για τη συνεργασία, καθώς μέσα από αυτήν αποδεικνύεται καθημερινά πώς όπου άνθρωποι και φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις