Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ηλίας Κασιδιάρης – Νικολάου: Μπλόκο στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και στα βίντεο μέσα από τη φυλακή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλίας Κασιδιάρης – Νικολάου: Μπλόκο στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και στα βίντεο μέσα από τη φυλακή

Ηλίας Κασιδιάρης - Νικολάου: Επικοινωνία Κασιδιάρη μόνο με συγγενείς μέχρι 4ου βαθμού και δικηγόρους

Μπλόκο στις τοποθετήσεις Ηλία Κασιδιάρη, μέσα από τις φυλακές, βάζει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, μετά από παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου. Σε επιστολή της προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και στο συμβούλιο των φυλακών, η κ. Νικολάου ζήτησε να διερευνήσουν και να κρίνουν αν οι επικοινωνίες του Ηλία Κασιδιάρη υποκινούν εξεγερση και εάν περιλαμβάνουν μηνύματα μισαλλοδοξίας, με εθνικιστικές αναφορές κατά της Δημοκρατίας. Το Συμβούλιο των Φυλακών αποφάσισε τον έλεγχο του Κασιδιάρη και επιτρέπει πλέον την τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype), δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους, με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που δεν έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος. Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Ιανουάριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης επικοινωνεί μέσω του τηλεφώνου της φυλακής με φίλους και συγγενείς του. Οι συνομιλίες του ηχογραφούνται και αναπαράγονται στο “ακροατήριό” του μέσω αναρτήσεων στο youtube.

Πριν από λίγο καιρό, ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε live μέσω τηλεφώνου από τη φυλακή σε συγκέντρωση ομοϊδεατών του.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει πριν από 15 ημέρες και ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε ακροδεξιό Μέσο, αλλά και σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, προπαγανδίζοντας την “επιστροφή του” στο προσκήνιο με τα λόγια: “επανερχόμαστε, είμαστε εδώ”.

Η κίνηση αυτή της Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής γίνεται λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση του Κασιδιάρη σχετικά με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου ανέφερε: “Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, τάγματα εφόδου της αριστεράς πολιορκούν σχολεία και απειλούν μαθητές με την ανοχή της κυβέρνησης;”. Λίγες ώρες νωρίτερα, το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής είχε συγχαρεί τους μαθητές του 1ου-2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης “για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεων τους για αντεθνικούς σκοπούς”. Η απόφαση του συμβουλίου των φυλακών είναι πιθανό να αφορά όχι μόνο τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά να επεκταθεί και σε άλλους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που εκτίουν την ποινή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις