Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα: Δύο ελληνικά μέρη στη λίστα του Guardian
PLUS

Φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα: Δύο ελληνικά μέρη στη λίστα του Guardian

Φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα: Το φθινόπωρο είναι γεγονός.

Τα πρώτα κρύα ξεκίνησαν και κατά γενική ομολογία τα ταξίδια αυτό το διάστημα είναι ιδανικά. Για όσους αγαπούν τις διακοπές αλλά δεν τους αρέσει η πολυκοσμία του καλοκαιριού αυτή η εποχή είναι η ιδανική για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Αυτό σκέφτηκε και ο Guardian και δημοσίευσε μια λίστα με 10 προορισμούς στη Νότια Ευρώπη.

Ποια μέρη λοιπόν είναι ιδανικά για διακοπές το φθινόπωρο;

Η Βρετανική εφημερίδα, ξεχωρίζει κάποια μέρη της Ισπανίας και της Γαλλίας και κάνει ειδική μνεία σε δύο ελληνικά νησιά. Τη Λέρο και την Κρήτη. Μάλιστα, στην κορυφή κατατάσσει τον Μακρύ Γιαλό.

gray and white standing near body of water

Ο Ασπροπόταμος και ο οικισμός Πεύκοι

«Το φθινόπωρο είναι σχεδόν τέλειο στην Κρήτη: Οι περισσότεροι έχουν φύγει, η θερμοκρασία φθάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου, η λιβυκή θάλασσα είναι κατάλληλες για μπάνιο και οι ταβέρνες είναι ακόμη ανοιχτές, σερβίροντας ρακί. Το μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής Κρήτης είναι υπερ-αναπτυγμένο, αλλά υπάρχει μια αγαπημένη εναλλακτική επιλογή στη νότια ακτή. Ο Ασπροπόταμος αποτελεί έναν οικισμό με πέτρινα σπίτια, μέσα σε ελιές, πεύκα και χαρουπιές, πολύ κοντά στην παραλία Μακρύς Γιαλός.

Η θάλασσα είναι περίπου 15 λεπτά με τα πόδια και υπάρχει ένα καλό μονοπάτι, το οποίο φθάνει έως το ορεινό χωριό Πεύκη, όπου περιμένει μια εξαιρετική ταβέρνα» γράφει ο Guardian.

Στην 8η θέση βρίσκεται η Λέρος

«Αυτό το νησί των Δωδεκανήσων παραμένει πανέμορφο τον Οκτώβριο. Καιρός για κοντομάνικο μπλουζάκι, θάλασσα αρκετά ζεστή για κολύμπι (ή και για κατάδυση σε ναυάγιο), και χάρη στον ντόπιο πληθυσμό, καμία αίσθηση ότι βρίσκεσαι εκτός εποχής.

Το ξενοδοχείο Αρχοντικό Αγγέλου είναι μια πανσιόν του 19ου αιώνα, η οποία έχει διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής μεγαλοπρέπειάς του. Βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αλίντα, την καλύτερη παραλία της Λέρου. Η ιδιοκτήτρια Μαριάννα σερβίρει πρωινό για vegeterian κάτω από δέντρα, και μπορεί να προσφέρει πικνίκ σε όλους όσους πρόκειται να εξερευνήσουν το ψαροχώρι του νησιού, τα αρχαία μνημεία και την ασυνήθιστη αρχιτεκτονική», σημειώνει η εφημερίδα.

short-coated gray and white cat on gray bell
Οι υπόλοιποι προορισμοί που προτείνονται είναι οι εξής

Sagres, Πορτογαλία
Calheta, Μαδέιρα
Alicante, Ισπανία
Vejer de la Frontera, Ισπανία
Hyeres, Γαλλία
Campomoro, Γαλλία
Konavle, Κροατία
Pozzillo, Ιταλία

garden of flower near Eiffel Tower
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις