21χρονος κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατό του

ΕΛΛΑΔΑ

21χρονος κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατό του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

21χρονος κορονοϊός: Συγκλονίζει η υπόθεση του θανάτου ενός νέου ανθρώπου στη Θεσσαλονίκη από επιπλοκές του κορονοϊού.

07.10.2021 | 18:08

Συγκλονίζει η υπόθεση του θανάτου ενός 21χρονου στη Θεσσαλονίκη από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο άτυχος νέος, που ήταν ανεμβολίαστος, διαγνώστηκε θετικός στις αρχές Σεπτεμβρίου, στις 16 όμως του μηνός εμφάνισε επιδείνωση και χρειάστηκε να διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου “Παπανικολάου”. Υπέστη πνευμονική εμβολή, έμφραγμα του μυοκαρδίου και κατέληξε. Oι γονείς του νεαρού, ανεμβολίαστοι και εκείνοι, άργησαν πολύ να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Παρότι ο 21χρονος κόλλησε στις αρχές Σεπτεμβρίου νοσηλεύτηκε στις 16 του μήνα, χάνοντας προφανώς πολύτιμο χρόνο.

O νεαρός δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, αλλά ήταν υπέρβαρος. “Προφανώς ο κορονοϊός τον βρήκε χωρίς τείχος προστασίας, αλλά παρουσίασε φοβερές επιπλοκές, δεν τις έχουμε δει άλλη φορά όλες μαζί σε έναν ενήλικα. Είναι μια θανατηφόρος νόσος που δεν κάνει διακρίσεις. Δεν πίστευαν στο εμβόλιο ούτε οι γονείς του παιδιού και προφανώς επηρεάστηκε και το παιδί, δεν πίστευαν στη δύναμη αυτού του θείου δώρου”, ανέφερε για το τραγικό περιστατικό ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Δεν ξέρουμε γιατί “έφυγε” τόσο γρήγορα. Περάσαμε όλοι κορονοϊό και δεν είναι τίποτα. Με δύο ντεπόν γίναμε καλά εμείς», δήλωσε πρόσωπο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 20χρονου.

Υγειονομικός σε αναστολή η μητέρα

Σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου βρίσκεται η ανεμβολίαστη μητέρα του 20χρονου, η οποία μέχρι πρότινος εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στο κέντρο υγείας Ιερισσού. «Ήταν εξαιρετική νοσοκόμα αλλά στο θέμα του εμβολίου ήταν ανένδοτη. Συμμετείχε μάλιστα και στη διαδικασία του εμβολιασμού των πολιτών χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα. Ως ανεμβολίαστη όμως έπρεπε να βγει σε αναστολή», αναφέρουν πηγές από το Κέντρο Υγείας Ιερισσού. Σύμφωνα με το στενό οικογενειακό περιβάλλον, ήταν προσωπική επιλογή και του ίδιου του 21χρονου να μην εμβολιαστεί. «Δεν το έκανε κανένας μας. Δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να τον σώσει το εμβόλιο. Και μάλιστα ήταν και δική του προσωπική επιλογή. Στους γιατρούς είπε το παιδί “είμαι ανεμβολίαστος και θα παραμείνω ανεμβολίαστος μέχρι τέλους”».

Πένθος στο χωριό

Βαρύ είναι το κλίμα στο χωριό του 21χρονου που έχασε τη ζωή του από κορονοϊό. Όλο το στενό συγγενικό του περιβάλλον είναι απαρηγόρητο. Το χωριό γνώριζε πως κανένας από την οικογένεια δεν επιθυμούσε να εμβολιαστεί. «Η τοπική κοινωνία θρηνεί το χαμό ενός νέου ανθρώπου. Οι πληροφορίες που έχω συλλέξει είναι ότι πραγματικά η μητέρα είναι μία εξαιρετική νοσηλεύτρια που βρισκόταν σε αναστολή από το επάγγελμά της», είπε ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος και τόνισε πως στην περιοχή δεν υπάρχουν ρητορικές πάνω στο ζήτημα του εμβολιασμού.

Exit mobile version