Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόγνωση καιρού: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες καθώς επιδεινώνεται ο καιρός και έρχεται η κακοκαιρία "Αθηνά".

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η πρόγνωση καιρού του Σάκη Αρναούτογλου αναφέρεται στις περιοχές όπου θα δούμε κατά τόπους επιδείνωση από το βράδυ κυρίως της Τετάρτης πρώτα στα βορειοδυτικά, ενώ αναφέρεται και στο πότε αναμένεται να επηρεαστεί η Αττική. Έκτακτο δελτίο εξέδωσε και η ΕΜΥ. Τα ισχυρά φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Σημαντικές και κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις καμένες εκτάσεις της Εύβοιας και της Πελοποννήσου. Επίσης εκτιμάται ότι περισσότερο θα επηρεαστούν τμήματα της Δυτικής Ελλάδας (Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά), όπου τα φαινόμενα εκτός από ένταση θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.

Πρόγνωση καιρού: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο καιρός αλλάζει την εβδομάδα που διανύουμε και ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν επικίνδυνες βροχές.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για σήμερα.

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Καιρικό σύστημα με το όνομα ΑΘΗΝΑ (ATHINA) προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης από τη βορειοδυτική Ελλάδα, ενημερώνει με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα, κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις, καθώς και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι την Πέμπτη στα δυτικά, όπου η έντασή τους θα φτάσει πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Σήμερα, Τετάρτη, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου Ιονίου και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου.

Την Πέμπτη τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, καθώς και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Από το μεσημέρι τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από το μεσημέρι βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Επίσης, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Στην Αττική βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Παρασκευή από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις