Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Οφσάιντ: Προς αλλαγή του κανονισμού
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οφσάιντ: Προς αλλαγή του κανονισμού

Οφσάιντ: Η FIFA προσανατολίζεται στην αλλαγή του κανονισμού του οφσάιντ, προκειμένου να βοηθήσει τους επιθετικούς και το θέαμα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει γκολ να ακυρώνονται κυριολεκτικά για χιλιοστά. Και είναι αλήθεια πως λίγο… ξενίζει όλο αυτό που συμβαίνει, αφού το να μη μετράνε γκολ που στην ουσία επιτιθέμενος και αμυντικός φεύγουν από την ίδια ευθεία, είναι εναντίον του ποδοσφαίρου. Ο προβληματισμός έχει αγγίξει τις τελευταίες μέρες και τη FIFA, η οποία σκέφτεται πλέον να αλλάξει τον κανονισμό του οφσάιντ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρει το Sky Sport Italia.

Το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει πως στην παγκόσμια ομοσπονδία είναι αποφασισμένοι να μην ισχύει ότι υπάρχει οφσάιντ για… ένα χιλιοστό, αφήνοντας το πλεονέκτημα στον επιθετικό. Και πως στόχος είναι να υπάρχει μια «απόσταση», προκειμένου να θεωρείται πως είναι σε θέση οφσάιντ ένας ποδοσφαιριστής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Sky Sport Italia, στόχος της FIFA είναι να προκύπτει οφσάιντ από την εξέταση του σημείου στο οποίο βρίσκεται το πίσω πόδι του επιτιθεμένου σε σχέση με το μπροστά πόδι του αμυνομένου, ώστε να είναι υπέρ του επιθετικού και φυσικά υπέρ του θεάματος. Μάλιστα, η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία φέρεται να συμφωνεί με το νέο κανονισμό, που θα είναι αρχικά «πειραματικός». Και θα… πειραματιστεί κι εκείνη από την επόμενη σεζόν, εφαρμόζοντάς τον στο πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις