Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύνορα: Ασφαλής και δίκαιη φύλαξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνορα: Ασφαλής και δίκαιη φύλαξη

Σύνορα: Οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά 90% από το 2019.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης έχει πετύχει σε σχέση με την πολιτική της δέσμευση για ασφαλή και δίκαιη φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας έχει σύνορα στη θάλασσα και τη στεριά. Η εικόνα συνολικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα την οποία είχαμε το 2019 καθώς οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί κατά 90%. Ουσιαστικά αυτό που πέτυχε η Ελληνική Κυβέρνηση είναι να διαλύσει τα κυκλώματα διακινητών, τα οποία εκμεταλλεύονταν τον ανθρώπινο πόνο και την απογοήτευση για να μεταφέρουν έναντι αδράς αμοιβής, σε άθλιες συνθήκες, κατατρεγμένους ανθρώπους υποσχόμενοι εύκολη είσοδο στην Ελλάδα.  Ταυτόχρονα όμως φυλάσσουμε τα σύνορα στη θάλασσα και τη στεριά της Ευρώπης, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέτουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καθώς το Λιμενικό μας, με αυτοθυσία, σώζει ανθρώπινες ζωές.

από τη Φωτεινή Βρύνα,
Αν. Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής “Αγ. Βαρβάρα”
Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Ήδη μια νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή αναπτύχθηκε στη Σάμο σε έκταση περίπου 200 στρεμμάτων και διαθέτει υποδομές που διασφαλίζουν υψηλού επιπέδου συνθήκες διαμονής, όπως γήπεδα, παιδικές χαρές, χώρους για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αίθουσα υπολογιστών, χώρους καταστημάτων, κοινόχρηστα πλυντήρια και κουζίνες, υποδομές πυρασφάλειας, καθαρισμού του νερού, κλιματισμού και βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων.Διαθέτει 240 θέσεις για ασυνόδευτα παιδιά και επιπλέον 240 για μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρίες και σοβαρά προβλήματα υγείας. Περιλαμβάνει επίσης Προαναχωρησιακό Κέντρο δυναμικότητας 960 θέσεων. Η νέα Δομή θα συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, καθώς διαθέτει υποδομές για περίπου 400 θέσεις εργασίας που αφορούν ανάγκες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της Αστυνομίας και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

 

 Νέες Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές

Σημειώνεται ότι εντός του 2021 θα λειτουργήσουν και οι νέες Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές στην Λέρο και την Κω, και το 2022 στη Λέσβο και στη Χίο, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο των δομών στο Μαυροβούνι και τη ΒΙΑΛ. Πρέπει όμως να εξακολουθούμε, με όλη τη δύναμη της φωνής μας, να θέτουμε το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος στα ευρωπαϊκά fora. Πρέπει όλα τα κράτη να καταλάβουν ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά βαθύτατα ευρωπαϊκό. Πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες να καταλάβουν ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στη χρηματοδότηση της υπερσύγχρονης δομής, αλλά θα πρέπει να καταλήξει τελικά σε ένα κοινό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις