Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαξεβάνης – ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσια στήριξη από Κουμουνδούρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαξεβάνης – ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσια στήριξη από Κουμουνδούρου

Βαξεβάνης - ΣΥΡΙΖΑ: "Οποιαδήποτε υποψία ότι ο έλεγχος Βαξεβάνη υποκινείται από το Μαξίμου είναι παραπλανητική", λέει ειρωνικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημόσια έκφραση στήριξης στον εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικρίνει την κυβέρνηση για τον φορολογικό έλεγχο στην επιχείρησή του. Η Κουμουνδούρου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση υπέρ του κ. Βαξεβάνη, καταγγέλλοντας ότι ο έλεγχος έγινε λόγω των συνεχών δημοσιευμάτων για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: “Χαιρετίζουμε τον φορολογικό έλεγχο στον μεγιστάνα και μεγαλοεκδότη Κώστα Βαξεβάνη. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στις μέρες διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη όλοι οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ και ιδιαίτερα αυτοί που τα Μέσα τους έχουν πάρει εκατομμύρια δημόσιο χρήμα για να τον λιβανίζουν, υπόκεινται διαρκώς σε συνεχείς και αδιάλειπτους φορολογικούς ελέγχους.

Τόσο πολύ έχουν χάσει τον ύπνο τους οι άνθρωποι και αυτό δεν είναι σωστό. Τέλος, οποιαδήποτε υποψία ότι ο έλεγχος Βαξεβάνη υποκινείται από το Μαξίμου και έρχεται σε απάντηση των αποκαλύψεων του ψευδούς πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, είναι παντελώς αβάσιμη και παραπλανητική. Αυτά γίνονται μόνο στην Ουγγαρία του κ. Όρμπαν”.

Απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τον φορολογικό έλεγχο στον Κώστα Βαξεβάνη

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου στον εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη εξαπολύει σε δική του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι πρωτοφανές: ζητάει δημόσια παρέμβαση από την Κυβέρνηση στις ανεξάρτητες φορολογικές αρχές προκειμένου να είναι υπεράνω ελέγχων η επιχείρηση του εκλεκτού τους εκδότη! Ζητούν δηλαδή να έχει ειδική μεταχείριση και να εξαιρεθεί από αυτό που ισχύει για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Γιατί άραγε; Υπάρχει κάτι που θέλουν να αποφύγουν;

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν τη δουλειά τους δίχως κυβερνητικές παρεμβάσεις, όπως γίνεται σε όλες τις δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες. Ας υποδείξουν από την Κουμουνδούρου σε ποιες επιχειρήσεις επιτρέπουν στις φορολογικές αρχές να κάνουν ελέγχους και σε ποιες όχι. Βοηθούν έτσι στο να μην ξεχνάμε πως αντιλαμβάνονται την ανεξαρτησία των θεσμών, τον ρόλο του κράτους και των “αρμών της εξουσίας””.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις