Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

09

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Πόσα χιλιόμετρα κάνω με λαμπάκι καυσίμου: Τι γίνεται όταν τελειώνει η βενζίνη;
PLUS

Πόσα χιλιόμετρα κάνω με λαμπάκι καυσίμου: Τι γίνεται όταν τελειώνει η βενζίνη;

Πόσα χιλιόμετρα κάνω με λαμπάκι καυσίμου: Πόσα χιλιόμετρα κάνω με λαμπάκι καυσίμου;

Όλοι οι οδηγοί έχουν βρεθεί τουλάχιστον μια φορά στη θέση να έχει ανάψει το «λαμπάκι» με την ένδειξη για χαμηλή στάθμη καυσίμου και ψάχνουν να βρουν βενζινάδικο. Πόσα όμως χιλιόμετρα μπορεί να κάνεις; Στο carandmotor βρήκαμε την απάντηση. Βέβαια, ένας έλεγχος της διαδρομής, ίσως και με γνώση το που βρίσκονται βενζινάδικα, θα μας γλιτώσει από άγχος ενώ παράλληλα, είναι σίγουρο ότι θα αποφύγουμε και την περίπτωση να καλέσουμε την οδική μας βοήθεια για να μας συμπληρώσει καύσιμο στο ρεζερβουάρ.Από εκεί και πέρα τώρα, σε οποιοδήποτε καινούργιο ή παλαιό αυτοκίνητο υπάρχει ειδικό σύστημα (ηλεκτρονικό στα νεότερα) που μετράει την στάθμη του καυσίμου και προειδοποιεί τον οδηγό ανάβοντας το σχετικό λαμπάκι, όταν η στάθμη πέσει κάτω από ένα όριο.

Το όριο αυτό καυσίμου κυμαίνεται ανάλογα με το αυτοκίνητο και το μέγεθός του, ξεκινώντας από τα 5,5 λίτρα περίπου και φθάνοντας μέχρι και τα 10 λίτρα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις μεγάλων αυτοκινήτων υψηλής κατανάλωσης και γρήγορων επιδόσεων όπου το λαμπάκι μπορεί να ανάψει έχοντας απομείνει 20-30 λίτρα στο ρεζερβουάρ. Στην ερώτηση τώρα του πόσα χιλιόμετρα μπορώ να διανύσω, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σίγουρα, εάν ανάψει το λαμπάκι και είμαστε μακριά από ένα πρατήριο καυσίμων, θα πρέπει να ρίξουμε ρυθμούς και να οδηγήσουμε λίγο πιο οικονομικά μέχρι να φθάσουμε στο βενζινάδικο.

two women in hatchback compartment
Λαμπάκι καυσίμου: Πόσα χιλιόμετρα μπορώ να διανύσω;

Σαν κανόνας πάντως και ανάλογα με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να υπολογίζετε ότι με το λαμπάκι αναμμένο μπορείτε να διανύσετε από 50-60 έως και 100-130 χιλιόμετρα.

Πάντως, στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να οδηγήσετε όσο πιο οικονομικά μπορείτε. Μειώστε την πίεση στο πεντάλ του γκαζιού, επιλέξτε εάν είναι δυνατόν δρόμους χωρίς κίνηση (το «σταμάτα-ξεκίνα» επιβαρύνει την κατανάλωση) και προσέξτε τη χρήση του κλιματισμού.

photography of woman holding side mirror in white and green 2-door pickup truck
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις