Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ – Θεσσαλονίκη: «Έφαγα τρεις αλυσιδιές στο κεφάλι κι έπεσα»
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ – Θεσσαλονίκη: «Έφαγα τρεις αλυσιδιές στο κεφάλι κι έπεσα»

Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ - Θεσσαλονίκη: Νέα επίθεση ακροδεξιών σε βάρος μελών της νεολαίας της ΚΝΕ

Σοκάρει η περιγραφή αυτοπτών μαρτύρων για την επίθεση ομάδας ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας ,στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Τη στιγμή εκείνη τα μέλη της ΚΝΕ διένειμαν έντυπο υλικό σε περαστικούς. Θύματα της επίθεσης μίλησαν στους δημοσιογράφους για το μένος με το οποίο επιτέθηκε στην κομμουνιστική νεολαία η δεκαμελής ακροδεξιά ομάδα, σύμφωνα με το thestival.gr. «Είχαν μαζί τους αλυσίδες και τέιζερ» λέει χαρακτηριστικά δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Λίγη ώρα μετά την επίθεση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση για το περιστατικό. «Έφαγα τρεις αλυσιδιές στο κεφάλι κι έπεσα κάτω. Έγινε ένα ντου ξαφνικό. Χαμπάρι δεν πήρα κι εγώ τι έγινε. Εγώ απλώς παρακολουθούσα εκείνη την ώρα», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τουλάχιστον πέντε προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση. Υπενθυμίζεται ότι τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη της ΚΝΕ, εκ των οποίων τα τρία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μάλιστα, η απρόκλητη επίθεση σημειώθηκε σε ώρα που η πλατεία ήταν γεμάτη με οικογένειες και μικρά παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα.

Ένας από τους ακροδεξιούς κρύφτηκε στην τουαλέτα καταστήματος, μετά την επίθεση

Ένας από τους δράστες, στην προσπάθεια του να κρυφτεί, μπήκε στην τουαλέτα ενός καταστήματος εστίασης και από εκεί κατάφερε να το σκάσει με τη βοήθεια των ομοϊδεατών του. Στο σημείο έσπευσαν καθυστερημένα αστυνομικές δυνάμεις που αναζητούν τους δράστες, οι οποίοι πάντως μέσα στην αναταραχή και τον πανικό που επικράτησε, διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 16 προσαγωγές.

Δείτε τι είπαν στην τοπική ιστοσελίδα GRtimes.gr αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης των ακροδεξιών στα μέλη της ΚΝΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις