Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυτός είναι ο νέος Τσιόδρας που επιλέγει η κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός είναι ο νέος Τσιόδρας που επιλέγει η κυβέρνηση

Βάσει των σεναρίων που εξετάζονται, η επιτροπή πιθανώς θα αποκτήσει ένα πιο ολιγομελές σχήμα

Αλλαγές έπονται στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Οι αλλαγές οι οποίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί, ενδέχεται σύμφωνα με πληροφορίες να αφορούν τόσο τα πρόσωπα, όσο και τον αριθμό των μελών. Βάσει των σεναρίων που εξετάζονται, η επιτροπή πιθανώς θα αποκτήσει ένα πιο ολιγομελές σχήμα -ενδεχομένως επταμελή σύνθεση-, ενώ παράλληλα προωθούνται αλλαγές και στη λειτουργία της, με τα χρονικά διαστήματα των συνεδριάσεών της να αναθεωρούνται. Η επιτροπή θα διατηρήσει τον συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση, ενώ θα προχωράει σε παρεμβάσεις για την επιβολή μέτρων όταν κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αν και καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης ακούστηκε για αντικαταστάτης του Παναγιώτη Αρκουμανέα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η πραγματικότητα είναι ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θα αξιοποιηθεί, αλλά όχι στον ΕΟΔΥ. Στο πλάνο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, είναι ο έμπειρος καθηγητής να τεθεί επικεφαλής της υπό σύσταση επιτροπής με ειδίκευση στις λοιμώξεις.

Δυσφορία στο Μαξίμου για Αρκουμανέα

Εκείνο που φέρεται να καταλογίζουν στον Παναγιώτη Αρκουμανέα, σύμφωνα με το The Toc, είναι ότι δεν έκανε καμία απολύτως έρευνα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τόσο για τον Παύλο Πολάκη, όσο και για τους προκατόχους του. Όπως επίσης ότι υπήρξε ολιγωρία και για την δικογραφία, στην οποία εμπλέκεται το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία εστάλη στην Βουλή το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να παραγραφούν τα αδικήματα. Μάλιστα για τα δύο αυτά ζητήματα τα “βέλη” ορισμένων κυβερνητικών στελεχών στρέφονται και προς τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος δεν “έτρεξε” ως όφειλε τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Εκτός από το ζήτημα της ολιγωρίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο Μαξίμου προκάλεσε αρνητική εντύπωση και οι διαρροές περί μετακίνησης του Παναγιώτη Αρκουμανέα στο υπουργείο Τουρισμού, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν με νόημα πως τέτοιου είδους τοποθετήσεις χρειάζονται την έγκριση του πρωθυπουργού, καθώς αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Ο Βασίλης Κικίλιας ήθελε να έχει δίπλα του στο υπουργείο Τουρισμού τον στενό του συνεργάτη, αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση την συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλα δείχνουν να είναι στον αέρα. Άλλωστε η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ είναι καλυμμένη από τον Δημήτρη Φραγκάκη, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Μέγαρο Μαξίμου και κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένος. Δύσκολη θεωρείται και η αντικατάσταση της Βίκυς Λοΐζου που πρόκειται για προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Τουρισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις