Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νίκος Κουρής – Θεοδωράκης: Η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Κουρής – Θεοδωράκης: Η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου

Νίκος Κουρής - Θεοδωράκης: Η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου για τον Νίκο Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη.

Δεκτό έκανε το δικαστήριο το αίτημα της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας και με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται πλέον στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα “Θεοδωράκης” με την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του. Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί πάντως στις 30 Νοεμβρίου, ενώ η οριστική λύση στο θέμα που έχει προκύψει, με τον Νίκο Κουρή να ισχυρίζεται ότι είναι γιος εκτός γάμου του μεγάλου συνθέτη, θα δοθεί αφού γίνει εξέταση DNA. Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, προσερχόμενη την Τετάρτη στο δικαστήριο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, εξήγησε σε δηλώσεις της ότι προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα γιατί ενδεχομένως μετά τον θάνατο του πατέρα της, ο ίδιος μπορεί να θέλει να διεκδικήσει κληρονομικά δικαιώματα.

“Θέλουμε να ξεμπερδεύουμε γιατί μας έχει κουράσει. Πρωτοήρθε το 2014 στη ζωή μας. Δεν υπάρχει συγγένεια. Ήταν να συνεργαστώ μαζί του, δεν τα βρήκαμε γιατί ήταν κάπως απαράδεκτος. Όταν τον είδα να χρησιμοποιεί το επώνυμο σε αφίσες και συναυλίες ήταν too much. Εμένα αδελφός μου είναι ο Γιώργος Θεοδωράκης και περισσότερο για τον αδελφό μου έρχομαι”, είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Σημειώνεται ότι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκε την Τετάρτη και ο Νίκος Κουρής προκειμένου να παραστεί στη διαδικασία. Μάλιστα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε διατεθειμένος να προχωρήσει άμεσα σε τεστ DNA, προκειμένου να αποδειχθεί και τυπικά πως είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις