Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 6χρονος Φώτης Πάτρα: Πήρε εξιτήριο ο μικρός που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ
ΕΛΛΑΔΑ

6χρονος Φώτης Πάτρα: Πήρε εξιτήριο ο μικρός που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ

6χρονος Φώτης Πάτρα: Οι γιατροί τού έδωσαν έπαινο για την δύναμη και το θάρρος του.

Νικητής από τη μεγάλη μάχη που έδωσε βγήκε ο 6χρονος Φώτης, αφού κατόρθωσε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και πήρε σήμερα εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Πάτρας. Αποχαιρετώντας μάλιστα τους γιατρούς ο μικρός κατά την έξοδό του από το Νοσοκομείο ζήτησε να φάει παστίτσιο. Οι γιατροί από την πλευρά τους, του έδωσαν έπαινο για την δύναμη και το θάρρος, που επέδειξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Ημέρα χαράς τόσο για τους γονείς όσο και για τους γιατρούς του μικρού παιδιού είναι η σημερινή, καθώς πλέον ο Φώτης επιστρέφει στην ζωή απόλυτα υγιής. Μέσα σε λίγες ημέρες ο 6χρονος αποσωληνώθηκε με επιτυχία και σε εξαιρετικά σύντομο για τους γιατρούς χρονικό διάστημα κατάφερε να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Την περασμένη Τρίτη επισκέφθηκε το παιδί παιδοψυχίατρος, για να το στηρίξει στα επόμενα βήματά του, ενώ για το επόμενο χρονικό διάστημα ο 6χρονος θα παρακολουθείται από ψυχολόγο και από φυσικοθεραπευτή, προκειμένου να πατήσει σταθερά στα πόδια του.

Ζήτησε πιστόλι ο μικρός

Η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς και συγκίνησης για την οικογένεια και τους φίλους αλλά και για τον γιατρό της ΜΕΘ Ανδρέα Ηλιάδη και όλο το προσωπικό που τον περιέθαλψε. “Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλα. Με ρώτησε πώς έγινε και είμαι εδώ. Του εξήγησα ότι έγινε ένα ατύχημα” είπε ο πατέρας του μικρού Φώτη. “Πάντα τέτοιες μέρες είμαστε χαρούμενοι” σχολιάζει ο κ. Ηλιάδης μιλώντας στο thebest.gr. Ο κ. Κοσπέτας από την πλευρά του εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ. Όσον αφορά στα δώρα ο μικρός ζήτησε, όπως είπε ο πατέρας του, ένα πιστόλι. Είπε μάλιστα πως το παιδί έχει τους γιατρούς που τον φρόντισαν σαν δεύτερη οικογένεια. Ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ κ. Μπάκος είπε ότι είναι μια πολύ μεγάλη μέρα η σημερινή και ευχαρίστησε την εξαιρετική ομάδα της ΜΕΘ Παίδων κι ιδιαιτέρως τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Το παιδί είχε τραυματιστεί βαριά και βρέθηκε διασωληνωμένο, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, όταν αγωνιζόμενο όχημα καρτ χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες και σχεδόν “πέταξε”, πέφτοντας πάνω στο αγόρι. Ο μικρός μιλά κανονικά, άρα και αυτό το εμπόδιο φαίνεται πως ξεπεράστηκε. Ο Θανάσης Κοσπέτας, πατέρας του 6χρονου Φώτη είναι συγκινημένος και πλέον ανακουφισμένος.

“Όσο μαθαίνουμε καλά πράγματα, κερδίζουμε μάχες. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, το υγειονομικό προσωπικό και τον γιατρό που παρακολουθεί τον Φώτη”, είπε πριν από δύο ημέρες ο πατέρας του παιδιού στο flamis.gr και περιέγραψε πως συνέβη το ατύχημα: “Βλέπαμε τον αγώνα, θέλαμε να περάσουμε καλά. Ξαφνικά είδαμε ένα καρτ από πάνω μας και από τότε τραβάμε τον Γολγοθά μας. Για να γίνει αυτό το πράγμα, η λογική μου λέει ότι δεν θα είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα. Με το που έγινε, νόμιζα ότι το παιδί λιποθύμησε και το πήρα στα χέρια. Δεν είχα καταλάβει, μετά είδα ότι ήταν κάτι πιο σοβαρά κι άρχισα να πηγαίνω μηχανικά, να βρω κάπου βοήθεια… Εκείνη την ώρα έγινε συνωστισμός για να δουν τι έγινε ο οδηγός, δυσκολεύτηκα να περάσω”, ανέφερε ο πατέρας του μικρού.

Πάτρα: Νικητής βγήκε από το νοσοκομείο ο 6χρονος Φώτης - Ζήτησε να φάει παστίτσιο - "Έπαινο" του έδωσαν οι γιατροί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις