Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παρμενίων 2021 – Έβρος: Μήνυμα Φλώρου για την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρμενίων 2021 – Έβρος: Μήνυμα Φλώρου για την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας

Παρμενίων 2021 - Έβρος: Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του

Τη στρατιωτική άσκηση «Αίσιος Οιωνός», που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοτήτων της άσκησης «Παρμενίων», παρακολούθησε από τον Εβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για όσα αντίκρισε διά ζώσης στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» και με ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε: «Οι Ενοπλες Δυνάμεις με δύναμη και αποφασιστικότητα “προβάρουν” σκηνές αποτροπής “κλείνοντας την αυλαία” σε κάθε πρόκληση. Σοκ και Δέος. Βρέχει σίδερο και ατσάλι».

Σημειώνεται ότι, τις πρωινές ώρες σήμερα, στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Αίσιος Οιωνός», η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοτήτων της άσκησης «Παρμενίων». Η άσκηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Κατά το υποθετικό σενάριο της άσκησης, ο εχθρός είχε εξαπολύσει επιθετική ενέργεια εντός της ελληνικής επικράτειας και παρασύρθηκε σε προσχεδιασμένο χώρο καταστροφής στην αμυντική τοποθεσία της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Οι φίλιες δυνάμεις, έχοντας δημιουργήσει τακτικό πλεονέκτημα, εκτελούν αντεπίθεση και στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενες τη σύμπτυξη των εχθρικών δυνάμεων, εκτελούν επιθετική ενέργεια για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, με σκοπό την ολοκληρωτική εξουδετέρωσή τους. Η ενέργεια υποστηρίχθηκε από πυρά πυροβολικού, επιθετικά ελικόπτερα και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση «Παρμενίων» συνεχίζεται το βράδυ της Τετάρτης (29/9) με την άσκηση «Νυχτερινή Αστραπή» στο πεδίο βολής «Αετού».

Φλώρος: Οι Ειδικές Δυνάμεις εκτελούν με απόλυτη επιτυχία την αποστολή τους

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνεχάρη το προσωπικό που συμμετείχε σε αυτήν για την άψογη προετοιμασία, την άρτια οργάνωση και την άριστη εκτέλεση των ενεργειών, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, την απόλυτη εξοικείωσή του με τα οπλικά του συστήματα αλλά και το υψηλότατο ηθικό του.

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21»

Αναφερόμενος δε στην εθνική διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21», τη χαρακτήρισε ως το επιστέγασμα των καθημερινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του στρατιωτικού προσωπικού, που ουσιαστικά δεν σταματούν ποτέ, διατηρώντας τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέγιστο δυνατό επίπεδο. Επίσης, τόνισε για τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις ότι εκτελούν με απόλυτη επιτυχία την αποστολή τους, δείχνοντας με συνέπεια και αξιοπιστία τις ισχυρές επιχειρησιακές τους δυνατότητες σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο τόσο εντός του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και στο πλαίσιο διμερών και πολυμερών σχημάτων στρατιωτικής συνεργασίας με φίλους, εταίρους και συμμάχους.

Πρωτίστως, τόνισε ότι η ισχύς των ΕΔ απηχεί στο προσωπικό τους και ότι η ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων θα συνεχίσει να υλοποιείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό σε όλα τα επίπεδα, με αποφασιστικότητα και σύνεση, συνεισφέροντας στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή μας, καθώς και στην ευημερία της χώρας και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις