Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επεισόδια: Κουκουλοφόροι βγήκαν από το σχολείο πέταξαν πέτρες και μολότοφ
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επεισόδια: Κουκουλοφόροι βγήκαν από το σχολείο πέταξαν πέτρες και μολότοφ

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επεισόδια:Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης (GRTimes, Thestival), κουκουλοφόροι -τους οποίους συνεχάρη η Χρυσή Αυγή για τη χθεσινή τους βίαιη επίθεση- που βρίσκονταν εντός του ΕΠΑΛ πέταξαν πέτρες, μπουκάλια, κροτίδες ακόμα και βόμβες μολότοφ προς την αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από το σχολείο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων, με τους καθηγητές να προτρέπουν τους μαθητές να μπουν μέσα στις αίθουσές τους για το μάθημα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Βίντεο από τα επεισόδια:

Το περιστατικό ερευνάται από τη διεύθυνση ασφάλειας της αστυνομίας

Εχθές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων που ανήκουν στο σχήμα των ΕΑΑΚ είχαν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από τη σχολική μονάδα, καταγγέλλοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα και στο πλαίσιο ενημερωτικής τους δράσης (μοίρασμα φυλλαδίων) έξω από σχολεία, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δέχθηκαν επίθεση από άτομα που ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς.

«Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα, κράνη και σιδερογροθιές, τα οποία έκρυβαν μέσα στο σχολείο. Φαίνεται πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής», ανέφεραν μετά την λήξη του επεισοδίου εκπρόσωποι των φοιτητών, καλώντας σε «αντανακλαστική αντιφασιστική κινητοποίηση» στη Σταυρούπολη εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις