Αθήνα

°C

Δευτέρα

25

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ / Λούβρο: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Λούβρο: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια

Λούβρο: Με εικόνες από Ελλάδα θα «πλημμυρίσει» το Λούβρο, μέσα από μία μεγάλη έκθεση που θα φιλοξενηθεί τις επόμενες μέρες στο διάσημο μουσείο του Παρισιού.

Το Λούβρο ετοιμάζεται να ανοίξει τη μεγάλη έκθεση με τίτλο «Παρίσι – Αθήνα: Η γέννηση της νεότερης Ελλάδας, 1675 – 1919», ως αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα το 1821. Μία έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 έως 7 Φεβρουαρίου 2022 στις αίθουσες περιοδικών εκθέσεων του Hall Napoléon. Στόχος, η προβολή των δεσμών της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και κυρίως των σχέσεων Αθήνας – Παρισιού, από την εποχή των πρώτων πρέσβεων, στα τέλη του 17ου αιώνα έως τις εκθέσεις των Ελλήνων καλλιτεχνών της ομάδας Τέχνη στο Παρίσι, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Αντίστοιχα, έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022, έργα από το Λούβρο παρουσιάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών σε μία έκθεση, που με τίτλο «Υπό το Φως του Απόλλωνος: Το Λούβρο στους Δελφούς» ανοίγει διάλογο με τις ελληνικές αρχαιότητες, που εκτίθενται στο μουσείο. Για τον σκοπό αυτό 232 έργα από ελληνικά μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων πρόκειται να ταξιδέψουν στο Παρίσι, ενώ 28 έργα από το Λούβρο εκτίθενται ήδη στους Δελφούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις